• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Надлишок сну небезпечніший за недосипання: вчені

    Опубликовано: 2022-07-07 07:24:05

    Неправильний режим сну і занадто довгий відпочинок збільшують ризик смерті від серцевого нападу.

    Вчені дізналися, що надлишок сну становить ще більшу небезпеку, ніж недосипання. Результати дослідження з’явилися на MedicalXpress.

    У Колорадському університеті в Боулдері фахівці стверджують, що через неправильний режим сну можуть розвинутися проблеми з серцем. При цьому проблема може торкнутися навіть тих, хто веде здоровий спосіб життя і займається спортом.

    Фахівці провели семирічне дослідження з вивчення режиму сну. Вчені розглянули генетичні та медичні дані 461 тисячі осіб у віці від 40 до 69 років, у яких ніколи не було серцевого нападу.

    Виявилося, що зі сном менше як шість годин, люди на 20% більше схильні до ризику інфаркту. При цьому, якщо час сну збільшувався до більш ніж дев’яти годин, вірогідність серцевого нападу зростає на 34%. Також надто довгий сон може призвести до запальних процесів в організмі.

    Вчені порадили спати від шести до дев’яти годин. Такий режим знижує ризик інфаркту у генетично схильних до серцевих захворювань людей на 18%.

    Раніше повідомлялося, що вчені знайшли зв’язок між жіночим хропінням і онкологією. Також писалося про те, що була знайдена причина хронічної втоми.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.