• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нідерланди розглядають питання постачання в Україну тяжчого озброєння

    Опубликовано: 2022-05-05 12:15:50

    Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що країна розглядає питання постачання Україні важчого озброєння, поряд із Бельгією, Німеччиною та Великою.

    Про це він написав у Twitter після телефонної розмови із президентом України Володимиром Зеленським.

    «Нідерланди оцінюють, чи можуть вони приєднатися до Німеччини, Бельгії та Великої Британії, щоб постачати важче озброєння. І ми відправляємо в Україну слідчо-криміналістичну групу для збирання доказів для розслідування військових злочинів та кримінального провадження», - написав Рютте.

    Президент України, у свою чергу, зазначив, що з Рютте вони обговорили питання дипломатії та притягнення до відповідальності військових злочинців.

    "Розповів йому про перебіг бойових дій, обговорив з ним способи притягнення до відповідальності військових злочинців та дипломатичні питання, що становлять взаємний інтерес", - додав Зеленський.

    Нагадаємо, раніше вже стало відомо, що в Україну прибуде група судово-медичних експертів, щоб зібрати докази військових злочинів у рамках розслідування, яке розпочато Міжнародним кримінальним судом у Гаазі.

    Ілля Требор

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.