• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Головні причини появи лупи і як від неї позбутися

    Опубликовано: 2022-05-05 18:08:30

    Більшість цих інгредієнтів є в будинку у кожного. Вони і допоможуть назавжди перемогти цю косметичну недугу.

    Головні причини появи лупи і як від неї позбутися. Більшість цих інгредієнтів є в будинку у кожного. Вони і допоможуть назавжди перемогти цю косметичну недугу.

    Білі пластівці лупи на темному одязі — не найприємніше видовище. Зараз ми розповімо, що провокує появу лупи і як від неї ефективно позбутися в домашніх умовах, інформує Ukr.Media.

    З такою проблемою, як лупа, стикалася практично кожна людина хоча б раз в житті. Це не просто косметичний дефект, а ознака порушення роботи організму, що часто супроводжується уповільненням росту волосся і його випаданням. Лупа з’являється у людей з різними типами волосся, проте найбільш сильні прояви даного неприємного явища спостерігаються у людей з жирним типом.

    Якщо ви побачили на своєму волоссі лупу, перше, що потрібно зробити — це провести повноцінний аналіз стану власного здоров’я. Як у жінок, так і у чоловіків, фактори, що призводять до розвитку і посилення проблеми прискореного відшарування частинок шкіри голови, нерідко доповнюють один одного, діючи спільно.

    Причини появи лупи

    Порушення процесів обміну речовин.
    Гормональний дисбаланс, порушення в роботі ендокринної системи.
    Неврологічні захворювання, стрес, перенапруження.
    Дисфункція шлунково-кишкового тракту.
    Порушення роботи сальних залоз.
    Нездоровий раціон, дефіцит вітамінів і мінералів, особливо цинку.
    Недостатньо часте миття голови.
    Мікоз, викликаний дріжджоподібними грибками P. Ovale.
    Активізація грибка MalasseziaFurfur, перехід його в патогенну форму.
    Перегрів або переохолодження шкіри голови, дія агресивних процедур (сушка за допомогою фена, гаряче укладання, фарбування волосся).
    Спадкова схильність.
    Важливо: в підлітковому віці наявність лупи є нормою. У дітей вона часто з’являється як наслідок більш інтенсивної роботи сальних залоз під впливом мінливого гормонального фону.

    Як позбутися від лупи

    Оцет

    Появу лупи найчастіше провокують бактерії, грибки і дріжджі, які живуть в організмі кожної людини і активізуються при певному збої (нестачі вітамінів, порушення режиму харчування). В результаті виникає інфекція і неприємний наслідок у вигляді лупи на волоссі.

    Як швидко від неї позбутися в цьому випадку? Допоможе оцет, який вбиває бактерії і грибок, зменшує свербіж шкіри за рахунок кислотної складової і уповільнює процес лущення.

    Рецепт: на волосся масажними рухами необхідно нанести 1 столову ложку оцту на 1 л води, після чого укутати голову рушником і залишити на 30 хвилин. Після цього оцет необхідно змити, а голову помити з використанням шампуню.

    Йогурт

    У даному разі йогурт можна не лише пити. Його можна використовувати також для приготування зволожувальної протигрибкової маски для шкіри голови.

    Рецепт: необхідно змішати 150 грамів йогурту і 2 столові ложки чорного меленого перцю, після чого натерти шкіру голови цією сумішшю і залишити на 50 хвилин. Далі маску слід змити і помити голову шампунем.

    Оливкова олія

    Оливкова олія в теплому вигляді може послужити відмінним засобом для боротьби з лупою. Воно запобігає лущенню, зволожуючи сухі ділянки шкіри голови. До того ж воно склеює дрібні окремі лусочки лупи, ускладнюючи таким чином випадання.

    Рецепт: оливкову олію необхідно нагріти і втирати щодня в шкіру голови перед сном. Щоб жирне волосся не забруднило ліжко, голову можна накрити паперовим пакетом, а на наступний ранок волосся потрібно помити шампунем.

    Сода

    Поборотися проти лупи можна спробувати з ще одним недорогим засобом — харчовою содою, яка славиться своїми протигрибковими якостями, а її дрібна структура допомагає видаляти пластівці лупи з волосся. З її допомогою з шкірного покриву також видаляються відмерлі клітини, за рахунок чого відновлюється жировий баланс.

    Рецепт, як позбутися від лупи за допомогою соди, досить простий: в одноразову порцію свого шампуню необхідно додати столову ложку соди і помити голову.

    Лимонна кислота

    Порушення кислотного балансу голови може спровокувати появу лупи. З нею допоможе боротися лимонна кислота, яка відновлює кислотність шкіри і позбавляє від лупи.

    Рецепт: одну частину лимонної кислоти потрібно змішати з п’ятьма частинами кокосового масла і нанести на 30 хвилин на шкіру голови. Засіб необхідно змити, а голову помити шампунем.

    Імбир

    Імбир ж активізує ріст волосся і має протизапальні властивості. Крім того, в кореневищах імбиру містяться ефірні олії, які стимулюють кровообіг, тому при контакті зі шкірою голови поліпшується живлення волосяних цибулин.

    Рецепт: відросток імбиру необхідно очистити і натерти на дрібній тертці, після чого з отриманої маси за допомогою марлі видавити сік. У сік слід додати 100 мл кунжутного масла (добре зволожує шкіру голови і волосся) і перемішати, після чого нанести засіб на шкіру на 30 хвилин. Вимити голову шампунем.

    Базилік

    Одна з лікувальних властивостей базиліка — запобігання появи лупи (за рахунок протигрибкових і антибактеріальних властивостей).

    Рецепт: листя базиліка необхідно розтерти до консистенції пасти і нанести на пів години на шкіру голови, після чого змити під проточною водою.

    Хна

    Хна допоможе вилікувати лупу лише на ранніх стадіях. Завдяки їй зменшується жирність волосся, діючи як кондиціонер.

    Рецепт: необхідно змішати в рівних кількостях (бажано по одній чайній ложці) безбарвну хну, лимонний сік, чайний порошок і масло для волосся. Суміш наноситься на шкіру голови, після чого її потрібно змити шампунем.

    Масло чайного дерева

    Масло чайного дерева більш відоме своїм протигрибковим ефектом.

    Рецепт: кілька крапель олії чайного дерева потрібно змішати з одноразовою дозою шампуню і нанести на волосся. Залишити на 15 хвилин, після чого змити водою.

    Листя німа (Індійська рослина)

    Протигрибковими, антибактеріальними та протизапальними властивостями також володіє індійська рослина нім. Вона позбавляє шкіру від сверблячки, а також зупиняє швидке зростання хвороботворних бактерій, що викликають утворення лупи. Придбати листя німа можна в спеціалізованих магазинах.

    Рецепт: листя німа, опустивши в гарячу воду, потрібно кип’ятити протягом 30 хвилин, після чого розтерти до консистенції пасти. Нанести на шкіру на 30-60 хвилин і змити водою.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.