• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський: Мета України – відновити територіальну цілісність, включно з Кримом

    Опубликовано: 2022-05-05 09:00:44

    Результатом війни з Росією має стати відновлення територіальної цілісності України, включно з тимчасово окупованим Кримом. Про це сказав президент Володимир Зеленський на саміті ради директорів The Wall Street Journal.

    "Відновити територіальну цілісність – це наше завдання номер один. Це – відтіснити війська Російської Федерації до кордонів на 24 лютого. І ми розуміємо, що повністю відновити територіальну цілісність на тимчасово окупованому півострові Крим буде складно. Ми можемо показати свою міць, а потім перейти на дипломатичний шлях, оскільки будь-яка війна закінчується дипломатією, і тому я вважаю, що нам потрібно витримати, нам потрібна санкційна підтримка від наших партнерів, підтримка зброєю і підтримка у відновленні нашої територіальної цілісності, можливо, знадобляться різні формати переговорів. Це продовжуватиметься. Але я впевнений, і наш народ впевнений, і армія впевнена, що ми переможемо", – сказав Зеленський.

    За словами президента, для відновлення економіки й інфраструктури України, за попередньою оцінкою, потрібно близько $600 млрд.

    Зеленський заявив, що Росія має виплатити репарації Україні.

    "Вони самі все зруйнували, – сказав він. – Вам здається, що у вас є бізнес з Росією ... прибутковий бізнес, але одного разу ви прокидаєтеся і виявляєте, що з Росії на вас летить ракета, і все змінюється".

    Росія має зіграти свою роль у відновленні України, разом з тим необхідна підтримка усієї Європи і Заходу, сказав він.

    "Ми боремося з Росією, але ми також виборюємо цінності всього цивілізованого світу", – заявив Зеленський.

    Наталия Медведева

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.