• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З випаданням волосся можна впоратися за допомогою вживання певних продуктів

    Опубликовано: 2022-05-05 08:48:49

    Для здоров’я волосся немає важливішої речі, ніж правильне харчування. І якщо ви ще не включили продукти з нашого списку у свій раціон, прийшов час це зробити, інформує Ukr.Media.

    Кожна дівчина мріє про пишне, густе, сяюче волосся. Наша порада — почати рухатися до заповітної мрії з перегляду раціону харчування, адже бездоганний зовнішній вигляд пасом починається саме з нього. Які продукти здатні подарувати волоссю красу і силу — ми вам зараз розповімо, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Найпоширеніша причина слабкого волосся у жінок — це взаємозв’язок двох проблем: нестачі білка і залізодефіцитної анемії. Тому перше, з чого необхідно почати аналіз раціону, — це оцінка того, чи достатньо ви вживаєте білка: нормою є 1-1,5 г на кг власної ваги. І тут йдеться у першу чергу про тваринний білок.

    Волосся складається з кератину, білкової структури, і за умови неповноцінного харчування йому просто не вистачає будівельного матеріалу. При цьому волосся не є життєво важливим органом, тому за нестачі мікронутрієнтів організм не виділить матеріали на його будівництво у першу чергу. За наявності дефіциту білка збільшується ламкість, з’являються посічені кінці, підвищується пористість волосся, воно легко залишається без природного захисту від пошкоджень. Які ж продукти допоможуть вашим кучерям стати більш щільними і густими?

    Червоне м’ясо (яловичина, баранина)

    Внаслідок щомісячної менструальної крововтрати жіночий організм залишається без певного відсотка заліза. Якщо воно не надходить з їжею у достатній кількості і/або є гастрит, запалення у кишківнику, існує ризик розвитку залізодефіцитної анемії, що супроводжується зниженням гемоглобіну, що відповідає за кровотворення і доставку кисню.

    За таких умов порушується кровообіг, через що волосяні фолікули не отримують достатньої кількості поживних речовин, цибулини починають передчасно відмирати, а волосся — рідшати. Єдиним повноцінним джерелом заліза є червоне м’ясо. Жінкам дітородного віку його необхідно вживати 2-3 рази на тиждень.

    Перепелині яйця

    Ще одним гідним джерелом білка і заліза є перепелині яйця. Вони більш багаті на мікронутрієнти, ніж курячі, тому на них варто звернути увагу. Перепелині яйця також містять Омега-3 і вітамін Е, які необхідні для жирового обміну.

    Сир

    Сир — ще одне відмінне джерело білка, а також кальцію, який допомагає волоссю зростати міцним і здоровим. Вранці або ввечері з’їдайте по 100-150 г свіжого сиру, і ви помітите, як волосся стане м’яким, пружним і шовковистим.

    Гранат

    Для засвоєння заліза з продуктів важливі так звані ко-фактори — вітаміни, необхідні для правильного протікання біохімічних реакцій. Найважливішу роль у цьому відіграє вітамін С. М’якуш граната багатий на вітаміни-антиоксиданти — Е, С, А.

    Щоб відновити пошкоджене волосся, достатньо час від часу додавати гранат у свій раціон, насолоджуючись його чудовим смаком. На добу лікарі рекомендують з’їдати до 250 г м’якоті фрукта або випивати до 300 мл соку.

    Але будьте обережними: у гранаті містяться кислоти, що негативно впливають на зубну емаль. Гранатовий сік краще пити через трубочку. І обов’язково прополощіть рот теплою водою після вживання фрукта.

    Насіння льону

    Насіння льону є відмінним джерелом цинку і міді, які важливі для запобігання передчасної сивини. Завдяки високому вмісту Омега-3, воно також позитивно впливає на жіночий гормональний фон, продовжуючи молодість. Насіння льону краще вживати сирим, попередньо змоловши у кавомашині.

    Якщо намагатися вживати лляне насіння цільним і погано його пережовувати, воно просто не перетравиться і вийде у незмінному вигляді. Якщо купити вже змелене насіння, воно швидко прогоркає, тому звертайте увагу на термін придатності — не більше місяця з дати виготовлення.

    Морква

    Морква — цінне джерело каротиноїдів, пігментів, які створюють природний захист від ультрафіолету, покращують стан шкіри і живлення клітин. Під впливом цих речовин волосся набуває природний блиск, стає менш ламким і сухим.

    У коренеплоді моркви у великій кількості наявні вітаміни С і Е. Якщо щодня з’їдати по 200 г овоча, можна помітно поліпшити ріст волосся і його якість, запобігши випадання.

    Однак пам’ятайте, що вітаміни А і Е засвоюються тільки у поєднанні з жирами. Обов’язково додавайте у салат з тертою морквою ложечку рослинної олії або сметани — і ваше волосся скаже вам «спасибі».

    Печінка

    Печінка багата на В12, біотин та інші вітаміни групи В, що відіграють важливу роль у клітинному метаболізмі. Вони запобігають ламкість і сухість волосся, відповідають за природний блиск.

    Оливкова олія

    Для того, щоб кератин міцно тримався у стрижні волосини, необхідні ліпіди, що обволікають волосся. Оливкова олія — чудове джерело поліненасичених жирних кислот. Вони стимулюють обмінні процеси, покращуючи живлення шкіри голови.

    Лише 2 столових ложки олії здатні за місяць поліпшити стан волосся, зробити його більш міцним і блискучим. Олією можна заправляти салати або каші.

    Завдяки корисним жирам оливкової олії зміцнюється структура волосся, а на його поверхні формується плівка, яка захищає його від шкідливого впливу зовнішніх факторів, у тому числі ультрафіолету.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.