• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Какао може захистити від хвороб серця, викликаних стресом

    Опубликовано: 2022-05-05 07:24:59

    Какао може захистити від хвороб серця, викликаних стресом. Смачний і доступний спосіб зберегти здоров’я.

    Згідно з новим дослідженням вчених з Університету Бірмінгема (Великобританія) часте вживання флаванолів — молекул, що зустрічаються в какао, а також в деяких фруктах і овочах, може захистити людей від викликаних психічним стресом серцево-судинних захворювань, таких як інсульт, інфаркт і тромбоз, інформує Ukr.Media.

    Група фахівців вивчила вплив флаванолів какао на викликані стресом зміни функції судин. У рандомізованому дослідженні брала участь група здорових чоловіків. Вони пили какао з високим вмістом флаванолів за 90 хвилин до виконання восьмихвилинного завдання, пов’язаного з сильним розумовим напруженням. Вчені виміряли кровотік і серцево-судинну активність учасників в спокої і під час стресу, а також оцінили функцію кровоносних судин протягом 90 хвилин після стресу.

    Результати дослідження показали, що кровоносні судини могли краще функціонувати під час психічного стресу, коли люди вживали какао-напій, що містить високий рівень флаванолів. Також фахівці виявили, що флаваноли покращують кровотік під час стресу.

    «Ми виявили, що вживання багатого флаванолом какао може зменшити порушення ендотеліальної функції після психічного стресу, а також поліпшити кровотік під час стресу. Флаваноли часто зустрічаються не тільки в какао, але і в багатьох фруктах і овочах. Використовуючи переваги цих сполук для серця і судин, ми можемо запропонувати людям більш точні рекомендації про те, як харчуватися під час стресових періодів свого життя», — каже доктор Катаріна Рендейро, провідний автор дослідження.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.