• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На ймовірність появи хвороб серця впливає час відходу людини до сну

    Опубликовано: 2022-02-02 06:34:07

    Ймовірність розвитку хвороб серця залежить ще й від часу, у який людина лягає спати.

    Дослідники довели, що на ймовірність появи хвороб серця впливає час відходу людини до сну. Ймовірність розвитку хвороб серця залежить ще й від часу, у який людина лягає спати.

    Невідповідний час відходу до сну може викликати відхилення від природного біологічного годинника, що згодом несприятливо відіб’ється на стані серцево-судинної системи, інформує Ukr.Media.

    На здоров’я серця і схильність до його хвороб, включаючи смертоносні інфаркти, можуть впливати різні фактори, серед яких є генетика і паління. Дослідники з Університету Ексетера констатують, що одним з найсерйозніших факторів впливу на серце є сон людини — точніше, його режим, що передбачає відхід до сну і пробудження у певний час. Вчені заявили, що вечірнє засинання у певний час пов’язане з кращими показниками стану серцевого м’яза, про це пише European Heart Journal.

    «Серцевих нападів можна уникнути, якщо стежити за своїм харчуванням і лягати спати у певний час», — заявили автори опублікованого ним дослідження.

    Фахівці проаналізували дані майже 88 000 осіб, надані британським біобанком, і виявили, що люди, які регулярно лягають спати у проміжку з 22 до 23 години, можуть похизуватися гарним здоров’ям серця: їх схильність до хвороб серця виявилася найнижчою.

    «У тих, хто регулярно засинає опівночі або пізніше, ризик розвитку серцево-судинних захворювань на 25 відсотків вищий, ніж у тих, хто засинає між 22 і 23 годинами. У тих, хто лягає спати до 22:00, ризик аналогічних захворювань вищий на 24 відсотки».

    Коментуючи дану особливість, вчені помітили: зв’язок між часом відходу до сну у зазначені години (між 22 і 23) і низьким ризиком серцево-судинних захворювань може пояснюватися меншим порушенням біологічного годинника. Цей період припадає на певний момент природного 24-годинного циклу тіла, і для більшості людей відхід до сну у такий час є оптимальним варіантом для збереження здоров’я серця у довгостроковій перспективі, вважають дослідники.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.