• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перевірка одержувачів субсидій. Коли виплатять допомогу за травень та червень

    Опубликовано: 2021-07-07 14:30:15

    Органи соцзахисту населення наприкінці червня отримали інформацію від Міністерства фінансів про результати перевірки одержувачів субсидій.

    Декілька тижнів державні органи проводили верифікацію (перевірку) одержувачів субсидій на відповідність новим умовам одержання такої допомоги, у зв'язку з чим виплата субсидій за травень та червень буде здійснюватися найближчим часом. Про це йдеться у повідомленні Міністерства соціальної політики.

    Як відбувається перепризначення субсидій
    Уряд раніше вирішив, що перепризначення субсидії на наступний рік тим домогосподарствам, які її одержували в опалювальному періоді 2020-2021 років, здійснюватиметься автоматично (без звернення громадян) з урахуванням даних Мінфіну за результатами перевірки на відповідність умовам надання субсидії.

    Виключення становить близько 15% одержувачів, яким для отримання субсидії на наступний період необхідно подати новий пакет документів. Зокрема це домогосподарства, яким житлова субсидія:

    - надавалася у грошовій безготівковій формі;

    - була призначена за фактичним місцем проживання (орендарі житлових приміщень; внутрішньо переміщені особи);

    - була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні, які не проживають за місцем реєстрації.

    Органи соцзахисту населення наприкінці червня отримали інформацію від Міністерства фінансів про результати проведеної перевірки одержувачів субсидій.

    На підставі цієї інформації органами соцзахисту населення проведено перепризначення житлових субсидій в автоматичному режимі для домогосподарств, які її одержували в опалювальному періоді 2020-2021 років.

    Наразі Мінсоцполітики отримало заявку на потребу в коштах для фінансування перепризначених субсидій за травень та червень поточного року і перераховує відповідні кошти в регіони для проведення виплат.

    "Таким чином, вже найближчим часом громадяни отримають належні їм суми житлової субсидії за травень–червень поточного року у повному обсязі", – зазначають у Мінсоцполітики.

    Як призначатимуться субсидії на опалювальний період
    Враховуючи, що вартість житлово-комунальних послуг в неопалювальний період зменшується через відсутність послуги опалення, середній розмір субсидії в такі місяці становить близько 290 грн на домогосподарство щомісячно.

    На опалювальний період субсидія цим домогосподарствам (з урахуванням витрат на опалення) буде розрахована автоматично після початку опалювального періоду.

    Якщо житлова субсидія призначається з початку опалювального сезону, то для розрахунку її розміру враховуватимуть середньомісячний сукупний дохід членів сім'ї за перший та другий квартали поточного календарного року, а якщо з неопалювального сезону (травень), то за третій та четвертий квартали попереднього календарного року.

    Житлова субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначається, виходячи з розміру доходу за попередній календарний рік.

    Скільки одержувачів субсидій в Україні
    Субсидії на оплату житлово-комунальних послуг в Україні у квітні отримували 3,016 млн домогосподарств, що на 2,1% більше, ніж у березні (2,954 млн домогосподарств).

    При цьому середній розмір субсидії, що становив у березні 1685,58 грн, у квітні зменшився до 923,03 грн (в 1,8 рази). Це пов'язано з завершенням опалювального періоду.

    У квітні 76 143 домогосподарства звернулися за субсидіями (у березні – 134 976 домогосподарств). Призначено субсидії у квітні 42 936 домогосподарствам, тобто 56,4% з тих, що звернулися (у березні – 72 907 домогосподарствам, тобто 54,0% з тих, що звернулися).

    У квітні нараховано субсидій на оплату житлово-комунальних послуг на загальну суму 2,493 млрд грн (у березні – 4,801 млрд грн). З цієї суми готівкою було виплачено допомоги на 2,344 млрд грн (4,526 млрд грн), а в безготівковій формі — на 0,149 млрд ​​грн (0,275 млрд грн).

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.