• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Микола Мельниченко: "Я приїхав, щоб жити"

    Опубликовано: 2005-12-12 12:17:00
    Під час вашого перебування в Україні в ефірі, на прес-конференціях ви практично не сказали жодного конкретного слова. Ви маєте ще одну нагоду. Я хотів би почути, кого конкретно і в чому конкретно ви звинувачуєте?

    Доброго вечора, дорогі співвітчизники. Я вдячний за те, що мені надають можливість донести свою точку зору до вас. Тому що я п’ять років чекав, щоб вам донести ті факти, які я задокументував і щоб розповісти конфлікт, який склався сьогодні в Україні.

    Ви на прес-конференції це казали, ви казали практично те саме в ефірі двох телеканалів. Хотілося б конкретики. Давайте так: прізвище – в чому людина винна з вашої точки зору

    Давайте. По суті. Леонід Кучма.

    Так, є

    Кучма. Документально в мене підтверджено, що він керівник організованого злочинного угрупування. Кучма пограбував Україну. Станом на 2002 рік в мене документально зафіксовано, що він має статки більше 8 млрд. доларів. Саме Кучма займався рекетом державних підприємств, які свідомо доводив до банкрутства. І потім сам Кучма через главу його адміністрації Володимира Литвина брав 25% акцій державних підприємств. Також Кучма відбирав у підприємців їх статки. Наприклад, канал ICTV. Кучма дав наказ Володимиру Литвину забрати у Ігоря Бакая і віддати його доньці.
    Далі. Володимир Литвин.

    Так. З Кучмою ми залишили

    З Кучмою ми не залишили. Кучма це керівник. І під його керуванням відбувалося масштабне пограбування.

    Зрозуміло. Литвин далі

    Стосовно Кучми. Кучма дав наказ викрадення журналіста Георгія Гонгадзе. Кучма дав наказ на вбивство Олександра Ільяшкевича.

    До речі, про вбивство, ви не знаєте, Щербань і Гетьман – це хто?

    Єсть на записах. І стосовно записів і доповіді Смішка сліди ведуть до Григорія Суркіса. Це також є ці факти. Далі. Беремо Литвина. Литвин займався, в першу чергу, якщо це резонансна справа, це справа Георгія Гонгадзе. Литвин на побутових мотивах зробив таким чином, щоб саме орли Кравченко зайнялися Георгієм Гонгадзе.

    Пане Миколо, уточнення прошу. Раніше ви казали, що замовлення (ваші слова), це все йде через центр - Кучму. Тепер тут вже ідеологом виступає Литвин. Чому вектор змінився?

    Вектор ніяким чином не змінився. Я з самого початку говорив, що в справі Гонгадзе саме Володимир Литвин порекомендував Кучмі звернутися до орлів Кравченка. Щоб орли Кравченко розібралися з Георгієм Гонгадзе. Цей вектор ніколи не мінявся, будь ласка, слідкуйте особисто. Далі. Володимир Литвин також особисто займався тим, щоб збагачуватись на десятки мільйонів доларів. За рахунок фінансового пограбування державних підприємств.

    Він також відсоток отримував?

    Литвин займався тим, щоб від державних підприємств 25% акцій, які приватизувалися, приділялися Кучмі. Це стосується звісного Хімпрома Сумського, там де Щербань дає дітям та онукам Кучми 25% акцій цього підприємства, саме Кучмі. Кучма каже і Щербань в своїй співбесіді, що по кожному підприємству, яке буде приватизоване, Кучма буде отримувати 25% акцій + 1 акцію. Це завдання в Адміністрації Президента сім’ї Кучми вирішував Литвин. І прикро, якщо не скажу. Візьміть ту саму Криворіжсталь. Якщо ціна в п’ять разів була вища, як вам відомо. 25% акцій сім’я Кучми, як мінімум, в Криворіжсталі мала.

    І в Криворіжсталі він також брав участь в тому числі? Ідемо далі. Литвин, Кучма, Суркіс. Далі.

    Волков. З самого початку ще раз наголошую, я назвав прізвища, ще в 2002 році, коли я дав офіційні покази в Сполучених Штатах Америки, я назвав прізвища членів банди: Кучма, Литвин, Деркач, Кравченко. І я ніколи не відходив від цих прізвищ.

    А в чому Волков винен?

    Будь ласка. Надаю факти. Саме Волков, я беру з 95 року. Чим він займався? Він займався підкупом членів Центральної виборчої комісії. Волков займався тим, що давав накази голові Центральної виборчої комісії Рябцю. Волков займався тим, що підкуповував слідчих Генеральної прокуратури України для того, щоб вони посадили до в’язниці Юлію Тимошенко. Волков займався тим, що наказував платив журналістам каналу 1+1, щоб вони закрили рот і не говорили про Георгія Гонгадзе, щоб не піднімали цю тему. Я дуже багато можу назвати ще цих прикладів про Олександра Волкова. Як вам відомо, саме через Олександра Волкова відбувалося в тому числі фінансування виборчої кампанії Леоніда Кучми. Як вам відомо, одна розмова між Кучмою і Бакаєм і Волковим про 250 млн. доларів. Я можу назвати дуже багато фактів.

    Юлія Володимирівна розумна жінка. А зараз пан Волков її соратник

    Він не соратник Юлії Володимирівни.

    Принаймні, війни між ними нема жорстокої

    Як вам відомо, що Волков така людина, яка намагається влізти в любу щілину, для того щоб зберегтися самому. Щоб не відповідати за ті злочини, які він скоїв. І мені буде дуже прикро, якщо соратники Юлії Володимирівни пробачать Волкову і візьмуть його під свою кришу. Тому що Юлія Володимирівна, вона добра людина, і вона може простити. Але за ті злочини, які робив Волков, в тому числі і проти Юлії Володимирівни, я не думаю, що потрібно йому пробачати.

    Припускаємо. Суду нема, тому ми все припускаємо. Записи робили ви. Як ви дізнались, що Кучма злодій?

    Давайте так. Шановні співвітчизники...

    Пане Микола, не треба театральних жестів! Є верховенство права. Поки суд не сказав: У нас є пан Мельниченко, який чесно підглядав, підслуховував. Він зробив це з таких-то, таких-то мотивів. Це він. Точка. Це рішення суду. Поки його нема, ми припускаємо

    Добре. Припускаємо ми те. Але на сьогоднішній день проти Мельниченка закриті карні справи в зв’язку з тим, що він діяв в стані крайньої необхідності. Генеральна прокуратура дослідила ці всі факти і сказала: Мельниченко діяв правильно! Проти нього закриті кримінальні справи. Мельниченко діяв сам. Мельниченко сам прийняв рішення. Мельниченко фахівець в цих справах. Мельниченко мав доступ до кабінету. Мельниченко сам зробив це.

    Мене цікавить інший факт. Як ви дізнались, що Кучма злодій? Був момент Х, коли ви вирішили: далі терпіти не можна! Що це за момент Х?

    Був момент Х. Я співпрацюю з Генеральною прокуратурою в тому, щоб показати і доказати, що це зробив Мельниченко. Були такі моменти. Не було щелчка, що сьогодні Мельниченко співпрацює і захищає Кучму, а завтра він приймає дуже рішення про те, що потрібно документувати. Це була еволюція людини.

    Чекайте. Я не можу зрозуміти одного. Був вчорашній день. Сьогодні п’ятниця. Вчора ви ще не підслуховували, сьогодні п’ятниця – ви вже підслуховуєте. Що сталось в четвер ввечері?

    Так не було.

    Чекайте, а диктофон там народився під диваном?

    Не народився. Я поступово йшов до того і я дуже переживав, що мені робити? Коли я служив в Адміністрації Президента, я бачив ту брехню, яку говорять з телеканалів ті ж самі журналісти, ті ж самі Кучма, Литвин, всі інші. Я все це бачив. Ми відвідували регіони. І я став свідком, ще раз наголошую, свідком, як відбувалися злочини. Я чув на свої власні вуха. Я бачив своїми власними очима, що Кучма не така людина, як він говорив. Це все я буду говорити.

    Ви говорили, що контактували тоді з різними персонами старої влади, коли ви були поза Україною. Зокрема і з Бакаєм, Сацюком. Чому ви погоджувалися на ці зустрічі. Заради чого ви приїжджали?

    Спитайте, будь ласка, чому вони приїжджали? Чому їх присилав Леонід Кучма?

    Якщо я когось не хочу бачити, я до нього на зустріч не піду. А ви йшли. Чому?

    Я йшов, для того щоб задокументувати той факт, що саме Кучма присилає цих людей. Щоб ще раз показати, що Кучма боїться відповідати за ті злочини, які був ці злочини задокументовані. Про ці зустрічі знала спецслужба Сполучених Штатів Америки, і про ці зустрічі знають служби безпеки України. Це все є.


    Ви регулярно користуєтесь бронежилетом. Ви зараз боїтеся замаху?

    Я просив би деталі безпеки не розголошувати.

    Просто це видно. Всі дивляться детективи

    На превеликий жаль. Я помінявся б роллю з деякими з людей, щоб просто жити, не носити бронежилет, ходити без охорони. Але так трапилося, що я пережив дуже багато в своєму житті.

    Скільки було замахів на вас?

    У мене є чотири офіційні повідомлення спецслужб Америки про небезпеку моєму життю. Це єсть. Коли був голова Служби безпеку Олександр Турчинов в Сполучених Штатах Америки у Вашингтон, він цю інформацію піднімав. Я надав йому офіційні документи. Це все є. І тому загроза Мельниченку була як тоді, так і єсть сьогодні. І я наголошую: якщо зі мною, чи з Олександром Ільяшкевичем трапиться, то ми все одно зробимо таким чином, що справа буде завершена до логічного, до суду.

    Ми ще не торкнулися ваших стосунків із Москвою. Чим ви можете довести, що всіма вашими діями не керують із Москви. Докази. Є сумніви, значить мають бути докази. Алібі

    Саме головне алібі, що я отримав притулок не в Москві, а в Сполучених Штатах Америки.

    Ви в Москві були багато разів

    Послухайте, будь ласка. І Віктор Андрійович Ющенко також був в Москві. І Єхануров був в Москві, і різні посадові особи були в Москві. Докажіть, будь ласка, що Ющенко не працює на Москву, або він не працює на Америку.

    Просто із Нью-Йорку можна летіти на Україну, скажімо, через Вільнюс або через Ригу

    Це питання вже обговорювалось дуже і дуже багато разів. Дуже багато людей кажуть, що ми приїхали через Москву і пішли на Луб’янку. Це дурниці. Це брехня! Нас зустріли народні депутати України, які були з нами цей весь час.

    Тобто, ви можете сказати: «Я, Микола Мельниченко не контактував з представниками російських спецслужб будь яких, ніколи!»

    Я можу сказати: «Я, Микола Мельниченко ніколи не працював не на жодні спецслужби...

    Контактував...

    ... на жодні (а звідки я знаю, хто ви, може ви і єсть людина, яка працює на російські спецслужби?)

    Дякую

    Так.

    Плівки коли ви представите?

    Я вчора представив частину плівок в Генеральну прокуратуру України.

    Ну, частину, а повністю?

    Повністю? Це питання...

    До вас?

    Це питання довіри до правоохоронних органів України. На превеликий жаль, на сьогоднішній день ще при владі в Україні існують ті люди. Той же Володимир Литвин. Це людина, яка аморальна, яка безчесна, з подвійним дном.

    Ви з України ще не їдете?

    Я приїхав, щоб жити.
     
    "НТН"  
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.