• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Павленко зустрівся з Головою Держслужби Польщі Яном Паствою

    Опубликовано: 2005-12-12 14:00:00
    Перший заступник Міністра Кабінету Міністрів Володимир Павленко провів зустріч з Головою Держслужби Польщі Яном Паствою, під час якої обговорювалися питання реформування системи державного управління в Україні. У зустрічі також взяв участь начальник Головного управління державної служби України Тимофій Мокренко.
     
    Як зазначив Перший заступник Міністра Кабінету Міністрів, для України є дуже корисним досвід Польщі у здійсненні адміністративної реформи та наближенні державної служби до стандартів Європейського Союзу. Польща є своєрідним містком між Україною та європейською спільнотою у цьому процесі, - підкреслив Володимир Павленко. Особливо важливим, за словами першого заступника керівника Секретаріату Кабінету Міністрів, є проведення семінарів та тренінгів для українських державних службовців за участі їх польських колег, які здійснюються в рамках реалізації Плану заходів із співробітництва між Головдержслужбою України та Держслужбою Польщі.
     
    На думку учасників зустрічі, обов’язковою складовою у реформування системи державного управління є розмежування політичних та адміністративних посад. Як повідомив Володимир Павленко, відповідний проект Указу Президента України, розроблений Головдержслужбою, вже був обговорений та схвалений на Урядовому комітеті з питань правової політики та оборони і розглядатиметься урядовцями під час найближчого засідання Кабінету Міністрів 14 грудня. За його словами, відокремлення політичних посад від посад державних службовців дозволить забезпечити стабільність роботи апаратів органів державної влади. Такий розподіл функціонує у всіх країнах-членах Європейського Союзу, зокрема у Польщі, - підкреслив Перший заступник Міністра Кабінету Міністрів.
     
    Зі свого боку, Ян Паства розповів про польський досвід у здійснені цього процесу. На його думку, дуже важливим у даному контексті є рівновага між політичним та адміністративним елементами у системі державного управління. При цьому провідну роль, за словами Голови Держслужби Польщі, все таки мають відігравати політичні посади.
     
    В ході зустрічі також йшлося про реалізацію в Україні проекту з твінінгу – підготовки державних службовців із залученням чиновників з країн Європейського Союзу. Як зазначив Тимофій Мотренко, ця програма здійснюється Європейською Комісією в рамках технічної допомоги країнам-сусідам ЄС, і хоча Україна не має цього статусу, Єврокомісія вирішила розпочати його реалізацію саме з нашої країни. За словами начальника Головдержслужби, дуже важливо, що під час твінінгу тренінги проводять безпосередньо державні службовці з країн Європейського Союзу.
     

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.