• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко позитивно оцінює потенціал Запоріжжя щодо реалізації ключових для регіону програм

    Опубликовано: 2006-02-02 09:19:00

    Президент України Віктор Ющенко позитивно оцінює потенціал Запорізької області щодо розробки та реалізації ряду комплексних програм, ключових для регіону. Про це він заявив сьогодні, підсумовуючи нараду з питань енергозбереження, охорони здоров’я та екології, що відбулася в Запоріжжі. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    За словами Глави держави, йдеться насамперед про програми дій на 2006-2007 рр. з енергозбереження, реформування комунального господарства, вирішення проблем в екологічній та медичній сферах. Президент висловився за необхідність створення оперативної комісії при голові Запорізької ОДА, яка би протягом найближчих 20-30 днів розробила концепцію цих програм, щоб із березня вони вже вступили в дію. Крім того, така структура координуватиме діяльність відомств, залучених до виконання проектів. Президент також запевнив представників місцевого активу та влади, що в разі необхідності готовий підключити до цієї роботи центральні структури виконавчої влади.

    Глава держави коротко зупинився на основних, на його переконання, пунктах, які слід відобразити в програмах, вказавши конкретні кроки й завдання.

    Зокрема, говорячи про програму енергозбереження, Президент висловився за необхідність залучити до неї максимальну кількість ресурсів регіону. В цьому контексті він наголосив на важливій ролі, яку може відіграти бізнес. Йдеться, зокрема, про освоєння виробництва обладнання, що генерує енергію.

    Глава держави зазначив, що, вислухавши сьогодні виступи керівників металургійних підприємств, має намір звернутися до уряду з пропозицією ще раз розглянути питання єдиних вантажних тарифів з урахуванням галузевої специфіки.

    Президент також відзначив важливість розробки альтернативних джерел енергії.

    Говорячи про розробку програми вирішення екологічних проблем регіону, В. Ющенко відзначив, що багато цих питань пов’язані з відсутністю ефективного контролю за шкідливими викидами в атмосферу та недостатньо ефективною системою штрафів за шкоду, завдану довкіллю. В. Ющенко висловився за необхідність вдосконалити нормативну базу з цього питання. Йдеться насамперед про відомчі акти. Глава держави доручив Міністерству екології протягом місяця здійснити цю роботу.

    Коментуючи медичну реформу, яка розпочинається в лютому, В. Ющенко нагадав, що бюджет-2006 передбачає вдосконалення первинної ланки медичної допомоги. Глава держави доручив Запорізькій ОДА та місцевим адміністраціям сформувати графік та встановити контроль за забезпеченням пунктів первинної медичної допомоги необхідним оснащенням. Президент також доручив Запорізькій ОДА протягом 2006 року забезпечити необхідним обладнанням чверть районних лікарень регіону, зважаючи на найбільш актуальні потреби та захворювання кожної території.

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.