• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Серед власників "РосУкрЕнерго" немає жодної української державної структури

    Опубликовано: 2006-02-02 09:21:00

    Серед власників компанії «РосУкрЕнерго» немає жодної української державної структури. Про це заявив сьогодні на прес-конференції в Запоріжжі Президент Віктор Ющенко. За його словами, він отримав цю інформацію від українських спецслужб. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    «Ця структура, сформована суб’єктами господарювання, не має жодного відношення до державних українських служб», – наголосив В. Ющенко, додавши, що «РосУкрЕнерго» сформована виключно на базі законодавства Російської Федерації.

    Необхідну інформацію щодо акціонерів цієї компанії має також Антимонопольний комітет та інші українські структури, від яких залежить компетентне рішення щодо можливості роботи РУЕ на території нашої держави, сказав В. Ющенко.

    Водночас Президент зазначив, що поки Україна отримує туркменський газ, перед нею стоятиме питання агента, який відповідатиме за транзит цього газу через російську територію. В. Ющенко нагадав, що РУЕ займається транзитом туркменського газу в Україну з 2002 року і на сьогодні є єдиною в Росії структурою, яка має ліцензію на таку діяльність.

    При цьому при створенні спільного підприємства НАК «Нафтогазу» з РУЕ питання доброї репутації російської компанії є надзвичайно важливим для України, наголосив В. Ющенко.

    Раніше цього ж дня, виступаючи на нараді з питань енергозбереження, Президент зазначив, що Україна виступає за те, щоб «відносини щодо транзиту та продажу газу формувалися на прозорій моделі з чистою структурою». Глава держави додав, що звертався до Президента Росії Володимира Путіна з проханням, щоб російська сторона представила Україні всі необхідні документи, які стосуються компанії «РосУкрЕнерго».

    Президент також нагадав, що в лютому планується перше засідання комітетів Комісії «Ющенко – Путін».

    Глава держави схвально оцінив нинішній стан українсько-російських відносин, зазначивши, що вони стали рівноправними і прагматичними. «Те, що було зроблено за останні кілька тижнів, свідчить, що ми, можливо, вперше з Російською Федерацією рівноправно сіли за стіл переговорів і говорили як партнери», – сказав В. Ющенко. Президент наголосив, що при цьому українська сторона, попри складнощі, «ні на йоту не зрадила, не здала, не продала державні, національні інтереси».

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.