Відбулось перше засідання Громадської колегії НКАУ

03 фев, 16:31

31 січня 2006 року в Києві у Національному космічному агентстві України пройшло перше засідання Громадської колегії при Генеральному директорі НКАУ. У засіданні взяли участь заступник Генерального директора НКАУ Е.І. Кузнєцов, представники Аерокосмічного товариства України і засобів масової інформації, ветерани космодромів, підприємств і організацій космічної галузі.

Громадську колегію НКАУ створено для забезпечення умов реалізації громадянами конституційного права на участь у керуванні державними справами та обліку громадської думки при підготовці і виконанні рішень у космічній сфері. У ході першого засідання було обговорено питання організації діяльності Громадської колегії як постійно діючого консультативного органа при Генеральному директорі НКАУ і розглянуто проект Положення про Громадську колегію. Головою Громадської колегії при Генеральному директорі НКАУ одноголосно був обраний ветеран космічної галузі України Б.Є. Василенко.

В якості першого документа, запропонованого членам колегії для обговорення, було розглянуто проект Програми діяльності НКАУ на 2006 рік. У цілому програму було схвалено, але членами колегії до неї було внесено ряд доповнень і зауважень. Зокрема, надійшли пропозиції щодо включення в нову космічну програму ініціативного проекту «Артилерійський старт», про підтримку музею космонавтики і центра з вивчення аномальних явищ і НЛО, участі Аерокосмічного суспільства України і Ради ветеранів космодромів у заходах, присвячених ювілеям С.П. Корольова, О.М. Макарова, К.Е. Ціолковського, польоту Ю.О. Гагаріна, космодрому Плесецьк, полігона Капустін Яр; розробці пам'ятних медалей видатних діячів космічної галузі та ін. За підсумками обговорення Програма діяльності НКАУ на 2006 рік представлено до затвердження Генеральному директорові НКАУ Ю.С. Алексєєву.

Як повідомив на засіданні колегії заступник Генерального директора Е.І. Кузнєцов, в минулому році за замовленням НКАУ було проведено перше соціологічне дослідження щодо відношення громадян до космічної діяльності України. Його результати показали, що переважна більшість опитаних вважає, що участь у космічних проектах - це престиж держави, вихід на світовий ринок космічних послуг і розвиток в країні високих технологій. „Тому НКАУ, - відзначив Е.І. Кузнєцов, - буде ширше використовувати наявну підтримку громадськості для подальшого розвитку космічної галузі і популяризації наших досягнень у космічній сфері”.

Наступне засідання Громадської колегії НКАУ було вирішено посвітити обговоренню Концепції Загальнодержавної космічної програми України на 2007-2011 роки.

Прес-служба КМУ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/99963.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua