Верифікатори з Сербії та Чорногорії здійснять візит з оцінки інформації ЗСУ

08 фев, 16:54

Сьогодні, 8 лютого в Україні розпочала робота група військових інспекторів з Сербії та Чорногорії, яка відповідно до Віденського документу 1999 року проведе першу в цьому році інспекцію.

Група у складі трьох верифікаторів з цієї країни на чолі з підполковником Марко Новаковичем здійснить сьогодні візит з оцінки інформації до Повітряного командування “Центр” Повітряних Сил ЗС України, розташованого у Київській області.

Необхідно зазначити, що у січні поточного року на території України були вже проведені 3 інспекції відповідно до Віденського документу 1999 року. Зокрема, у кількох військових частинах та з’єднаннях Збройних Сил України працювали інспектори зі Словаччини, Швеції та Австрії.

Інспекція триватиме до 9 лютого.

Довідка. Віденський документ 1999 року регламентує комплекс заходів щодо зміцнення мір довіри, обмежує певні види військової діяльності та передбачає обмін інформацією між країнами-учасницями про проведення великомасштабних військових навчань.

Відповідно до цього міжнародного документу щорічно передбачається проведення 3 інспекцій зазначеного району та 1 візиту за оцінкою інформації.

Прес-служба КМУ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/99755.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua