Єхануров і Інгріда Удре обговорили питання співробітництва

14 фев, 17:30

Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров провів зустріч з головою Саейму Латвійської Республіки Інгрідою Удре.

В ході зустрічі обговорювалась політична та економічна ситуація у Латвії та Україні. Зокрема, керівник українського Уряду розповів про парламентські вибори, які відбудуться найближчим часом в Україні. Юрій Єхануров зазначив, що майбутні вибори до Верховної Ради дуже важливі для України, тому що лише у разі створення конструктивної парламентсько-урядової коаліції Україна зможе реалізувати економічні реформи.

Юрій Єхануров та Інгріда Удре також обговорили питання двостороннього економічного співробітництва. Говорячи про співробітництво в енергетичній сфері, Прем’єр-міністр зазначив, що Україна зацікавлена в збільшенні експорту електроенергії, зокрема у виході на ринки прибалтійських країн.

У свою чергу, спікер латвійського парламенту зазначила, що Латвія зацікавлена в диверсифікації енергетичних потоків, зокрема електроенергії.

За словами Юрія Єханурова, українську сторону також цікавить латвійський досвід розвитку сільського (зеленого) туризму.

Під час зустрічі Інгріда Удре також наголосила, що Латвія готова сприяти у запозиченні Україною досвіду набуття членства в європейських та євроатлантичних структурах.

Прес-служба КМУ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/99455.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua