Ющенко взяв участь у нараді з керівниками та науковцями ДКБ «Південне» та ВО «Південмаш»

16 фев, 09:11

У Дніпропетровську Президент України Віктор Ющенко взяв участь у нараді з керівниками та науковцями Державного конструкторського бюро «Південне» та ВО «Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова». Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

Головною темою, що обговорювалася під час наради, було питання подальшого розвитку ракетно-космічної галузі України. Особливу увагу учасники зібрання приділили тим міжнародним космічним проектам, в яких Україна бере участь вже сьогодні. Йдеться про спільний проект із запуску з бразильського космодрому Алкантара українського ракетоносія «Циклон-4», міжнародний проект «Морський старт», а також про спільну з Росією експлуатацію конверсійного ракетно-космічного комплексу «Дніпро».

Учасники наради, крім цього, порушили питання продовження спільних проектів із російськими підприємствами космічної галузі, що збереглися з часів СРСР, та пошуку нових форм співпраці, які б дали можливість використовувати існуючий космічний потенціал в інтересах як української, так і російської сторін.

Йшлося також про можливості розвитку національної супутникової системи зв’язку. Крім того, в ході наради обговорювалися питання, пов’язані з соціальною та економічною ситуацією, що склалася сьогодні на ДКБ «Південне» та ВО «Південмаш». У цьому контексті особливу увагу було приділено залученню до роботи на цих підприємствах нових високопрофесійних кадрів.

За результатами наради було затверджено пріоритети Національної космічної програми України, яка має бути прийнята у 2006 році.

У своєму виступі на нараді Президент України наголосив на необхідності державної підтримки ракетно-космічної галузі України на найвищому рівні. В. Ющенко ще раз підкреслив, що ряд проектів ДКБ «Південне» та ВО «Південмаш» мають стати пріоритетними для багатьох міністерств та відомств.

«Обов’язком влади є підтримка міжнародних космічних проектів на найвищому рівні», – підкреслив Президент, додавши, що це є особливо актуальним з огляду на те, що на світовому ринку ракетних та космічних послуг діють великі транснаціональні монополії.

ELCOMART Политика


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/99377.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua