БЮТ вважає, що уряд Еханурова має подати у відставку

15 дек, 16:05

Блок Юлії Тимошенко висловлює велику стурбованість соціально-економічною ситуацією, що склалася в країні через бездіяльність і непрофесіоналізм уряду та вкрай занепокоєний енергетичною кризою, що насувається на Україну. 
 
Проект державного бюджету на 2006 рік, поданий урядом Єханурова, не витримує жодної критики. Сьогодні в країні фактично згорнуто соціальну політику, започатковану урядом Юлії Тимошенко, знищено державні замовлення для стратегічно важливих підприємств. Не враховано пропозиції щодо залучення коштів, отриманих від повторної реприватизації комбінату "Криворіжсталь", на компенсації втрачених заощаджень громадян. Складається чітке враження, що проект бюджету пролобійовано основними фінансово-промисловими групами, які мають представників у парламенті. Цей проект не має жодного відношення до інтересів держави. Водночас, на тлі нехтування актуальними соціально-економічними питаннями, бюджет містить немотивовані та непродумані витрати на фінансування декоративних прожектів, ініційованих владою.
 
Затвердження цього документу в такому вигляді може перетворитися на свято парламентських лобістів. Політичні сили, що входять до складу Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді України,  категорично відмовляються підтримати цей проект бюджету.
 
Окрім того, Блок Юлії Тимошенко констатує, що уряд, Рада національної безпеки та оборони, НАК "Нафтогаз України" повністю провалили питання енергетичної безпеки України. В результаті, сьогодні Україна опинилася на межі глобальної енергетичної кризи. Уряд допустив, що на Президента країни здійснюється політичний тиск з-за кордону. В цьому контексті, урядову політику в сфері енергопостачання можна визнати тільки ганебною!
 
Ми змушені пригадати, що питання енергетичної безпеки України ставилося на порядок денний прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко ще навесні 2005 року. Однак, Юлію Тимошенко було усунуто від будь-яких питань пов’язаних енергетичною політикою. В результаті в енергетичній сфері було збережено корупційні схеми та неефективне управління, що сьогодні поставило національну економіку на межу колапсу.
 
Окрім того, Блок Юлії Тимошенко засуджує будь-які спроби організувати завезення в Україну ядерних відходів. На тлі жахливих наслідків від аварії на ЧАЕС, подібні пропозиції мають блюзнірське звучання.
 
Блок Юлії Тимошенко уповноважений заявити:
1. Уряд не має права представляти проект державного бюджету в тому вигляді, який запропоновано парламенту сьогодні. Його треба доопрацювати з урахуванням інтересів суспільства, а не окремих кланів чи фінансово-промислових груп.
 
2. Блок Юлії Тимошенко вимагає припинити антинародні авантюри, пов’язані з ідеями, що можуть викликати екологічну катастрофу в Україні.
 
3. Блок Юлії Тимошенко вважає, що Кабінет міністрів на чолі з Юрієм Єхануровим має до 1 січня 2006 року вирішити питання з енергетичним забезпеченням України, а в іншому випадку – подати у відставку.
 
 Прес-служба БЮТ

Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/87958.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua