У прохідній частині списку блоку «Наша Україна» троє закарпатців: Аржевітін, Кріль й Іванчо

20 дек, 10:40

У прохідній частині списку блоку політичних партій «Наша Україна» троє закарпатців: голова закарпатського виборчого штабу «НУ» Ігор Кріль – 71-ий, народний депутат Іван Іванчо – 98-ий. Прізвище ще одного уродженця області, екс-керівника банку «Ажіо» Аржевітіна – у шостій десятці. Міністр з питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога відмовився кандидувати до Верховної Ради. Остаточну конфігурацію блоку і списку було затверджено під час міжпартійного з’їзду Виборчого блоку політичних партій «Наша Україна», що проходив 18 грудня у Києві.
 
Кандидатур до списку обирали голосуванням. Його результати задовольнили не всіх. Зокрема відсутністю свого прізвища у списку був обурений міністр архітектури, будівництва та комунальної політики Павло Качур. Зі слів якого, його не запитали, чи хоче він займатись міністерською роботою, чи надасть перевагу парламентській.
 
Спочатку не потрапив до списку й Іван Іванчо. Обурений такою ситуацією нардеп звинуватив у всьому Віктора Балогу, назвавши його »політичним шулером».
 
Натомість міністр заявив таке: «Ніхто ніякими інтригами не займався. Іван Васильович діяв емоційно, не розібравшись в ситуації. Наскільки мені відомо, Президент мав намір запропонувати Іванчу посаду».
 
Після виступів невдоволених відбулося засідання політради, яким було ухвалено включити до списку під номером 111 Павла Качура, а під номером 98 – Івана Іванча. Рішення політради задовольнило присутніх тільки стосовно Івана Іванча, кандидатура Качура не пройшла.
 
ЗІК

Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/87826.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua