Сінгапурська фінансова корпорація OCBC оголосила про припинення всіх операцій, пов'язаних із Росією

10 окт, 15:00

Сінгапурська фінансова корпорація OCBC оголосила про припинення всіх операцій, пов'язаних із Росією, починаючи з 1 листопада. Це рішення стало наслідком проблем у дотриманні нормативних вимог, пов'язаних із санкціями проти РФ, про що повідомляє Bloomberg.

У зверненні до своїх корпоративних та приватних клієнтів OCBC підкреслив, що трансакції, які банк і його підрозділ з управління добробутом Bank of Singapore перестануть обробляти, включатимуть особисті перекази з участю контрагентів у Росії. Крім того, під заборону потраплять також операції з транспортування товарів, постачання та продажу товарів і послуг, пов’язаних із РФ.

Варто зазначити, що OCBC вже два роки не відкриває нові рахунки для клієнтів, які мають зв'язки з Росією, тому очікується, що вплив цих нових обмежень на банк буде незначним. Це рішення є частиною загальної стратегії банку, спрямованої на забезпечення відповідності міжнародним стандартам та нормам.

Нагадаємо, що уряд Сінгапуру впровадив односторонні цільові санкції проти Росії ще в березні 2022 року, націлені на обмеження діяльності окремих російських банків. Незважаючи на це, деякі операції, зокрема в сфері криптовалют та експорт певних товарів, продовжувалися, оскільки вони не підпадали під дію санкцій.

Операції, які зазнають змін, можуть торкнутися широкого спектра фінансових послуг, включаючи платіжні системи та фінансування міжнародної торгівлі. Це рішення OCBC підтверджує тенденцію зростаючої обережності фінансових установ у світі щодо роботи з російськими партнерами на фоні геополітичних напружень.

Загалом, цей крок демонструє зростаючу обережність не лише з боку OCBC, а й інших фінансових установ щодо співпраці з Росією, враховуючи постійні зміни в міжнародних санкційних режимах та глобальних ринках. Це також підкреслює важливість дотримання законодавства та норм для підтримки репутації банківських установ у світі.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/572235.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua