Державний борг України зменшився на $660 мільйонів у серпні

01 окт, 09:00

Згідно з даними Міністерства фінансів, станом на 31 серпня 2024 року загальний обсяг державного та гарантованого державою боргу України склав 6 371,7 мільярдів гривень, що еквівалентно 154,7 мільярда доларів США. Завдяки проведеній реструктуризації єврооблігацій, державний борг зменшився на $660 мільйонів у серпні.

Про це повідомив Данило Гетманцев, голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики. Він підкреслив, що серпень став одним із небагатьох місяців, коли обсяг державного боргу знизився як у гривневому, так і в доларовому еквіваленті. Подібний позитивний результат був зафіксований на початку року, у січні.

Це зниження боргу стало можливим завдяки успішній реструктуризації, яка дозволила зменшити тягар на фінансову систему України. Зниження державного боргу може свідчити про покращення макроекономічних показників та зменшення ризиків для інвесторів, що, в свою чергу, позитивно вплине на фінансову стабільність країни.

У серпні Україна також залучала нові фінансові ресурси, як на внутрішньому ринку через облігації внутрішньої державної позики (ОВДП), так і на зовнішньому ринку. Наприклад, країна отримала понад 4 мільярди доларів від Європейського Союзу в рамках програми Ukraine Facility, що також посприяло зміцненню фінансових позицій держави.

Ці нові залучення боргу, попри зменшення загального обсягу, свідчать про активні дії уряду в напрямку забезпечення фінансування необхідних витрат, зокрема для соціальних програм і відновлення інфраструктури. Таким чином, Україні вдається підтримувати фінансову стабільність в умовах викликів, що постають перед країною.

Загалом, зменшення державного боргу у серпні є важливим кроком у напрямку фінансової стабільності та підвищення довіри інвесторів, що, безсумнівно, сприятиме подальшому розвитку економіки України в найближчій перспективі.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/571807.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua