Уряд України оновив план дерегуляції: спрощення умов ведення бізнесу на порядку денному

05 сен, 14:00

Кабінет Міністрів України затвердив нову редакцію плану дерегуляції, спрямованого на спрощення умов ведення бізнесу та покращення бізнес-клімату в країні. Оновлений документ передбачає близько ста завдань для центральних органів виконавчої влади, які мають на меті полегшити ведення бізнесу у всіх сферах економіки.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки України. Згідно з новою редакцією, план є частиною реалізації реформи «Поліпшення регуляторного середовища» в межах Ukraine Facility, а також відповідає рекомендаціям Єврокомісії щодо Пакета розширення ЄС 2023 року і пріоритетним завданням Уряду на 2024 рік.

Мінекономіки підкреслює, що дерегуляція є критично важливою для відновлення та розвитку української економіки. Важливим кроком стало те, що Міжвідомча робоча група з дерегуляції переглянула більше тисячі чинних регуляторних інструментів. Рекомендації щодо скасування або оптимізації цих інструментів, розроблені спільно з експертами та враховуючи потреби бізнесу, лягли в основу нового плану, затвердженого Урядом.

За словами першої віцепрем’єр-міністерки та Міністерки економіки України Юлії Свириденко, головна мета дерегуляції полягає у суттєвому зменшенні адміністративних витрат бізнесу. «Ми прагнемо, щоб бізнес витрачав мінімум часу та ресурсів на дозвільну документацію», — зазначила вона.

Оновлений план включає чіткі терміни для органів виконавчої влади, протягом яких вони повинні або скасувати, спростити чи удосконалити існуючі регуляторні інструменти, такі як дозволи та погодження, або підготувати відповідні проекти рішень для розгляду Урядом та Верховною Радою.

Документ містить близько 100 завдань та 140 покрокових заходів, спрямованих на спрощення ведення бізнесу у таких сферах, як будівництво, енергетика, аграрний сектор, земельні відносини, транспорт, логістика, інформаційні та електронні технології, зовнішньоекономічна діяльність та інші. Значну частину цих завдань центральні органи виконавчої влади повинні виконати до кінця 2024 року.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/570692.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua