$30 мільйонів для підтримки прифронтових регіонів України під час зимового періоду від ООН

22 авг, 09:00

21 серпня 2024 року Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) уклали Меморандум про співпрацю. Основною метою цього документу є підтримка прифронтових громад України у підготовці до зимових умов.

Віцепрем'єр-міністр України Ірина Верещук та Представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг підписали цей Меморандум, що передбачає виділення $30 мільйонів на підтримку найбільш вразливих домогосподарств у дев'яти областях, які розташовані поблизу лінії фронту або кордону з Російською Федерацією.

До регіонів, які отримають допомогу, входять Сумська, Харківська, Херсонська, Луганська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська та Чернігівська області. У цих регіонах особливо гостро стоїть питання підготовки до зимового періоду, враховуючи постійні атаки на енергетичну інфраструктуру та небезпеку залишитися без необхідних ресурсів для виживання.

Відповідно до умов Меморандуму, вразливі домогосподарства отримають одноразову виплату в розмірі 21 тисячі гривень, яка буде спрямована на закупівлю твердого побутового палива. Це важливий крок для забезпечення тепла та безпеки людей, які залишаються у зонах підвищеного ризику.

Ірина Верещук висловила вдячність УВКБ ООН за своєчасну та життєво важливу допомогу, підкресливши її значення для успішного проходження складного зимового періоду. Вона також наголосила на необхідності подальшої співпраці для забезпечення стабільної підтримки цих регіонів.

Кароліна Ліндхольм Біллінг зі свого боку зазначила, що УВКБ ООН вважає своїм пріоритетом допомогу людям у прифронтових регіонах, особливо враховуючи можливі труднощі під час зимових місяців. Вона підкреслила, що ці люди знаходяться у вразливому соціально-економічному становищі та найбільше потребують гуманітарної підтримки, щоб зберегти свою життєздатність у складних умовах.

Ці $30 мільйонів є частиною більшого пакету допомоги на загальну суму $100 мільйонів, який був анонсований Верховним комісаром ООН у справах біженців Філіппо Гранді під час зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у Києві.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/570103.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua