Інфляція в Єврозоні різко зросла: Наслідки для Європейського центрального банку

01 авг, 17:00

Інфляція в єврозоні несподівано прискорилася до 2,6% у липні 2024 року, що може вплинути на рішення Європейського центрального банку (ЄЦБ) щодо подальшого зниження процентних ставок. Таку інформацію оприлюднило агентство Bloomberg з посиланням на дані Євростату.

Згідно з повідомленням Євростату, споживчі ціни у липні зросли на 2,6% у річному вимірі. Цей показник перевищує червневі 2,5%, які також були очікуваними аналітиками агентства Bloomberg. Різке підвищення інфляції може стати сигналом для ЄЦБ про необхідність перегляду своєї монетарної політики.

Базова інфляція, що виключає такі волатильні компоненти, як продукти харчування та енергоносії, утримується на рівні 2,9% уже третій місяць поспіль. Економісти прогнозували, що цей показник може трохи зменшитися, однак він залишився стабільним.

У липні найбільше зростання інфляції було зафіксоване в секторі послуг, де річний показник досяг 4%, хоча і зменшився з 4,1% у червні. Підвищення цін на продукти харчування, алкоголь та тютюн склало 2,3%, що є незначним зниженням з 2,4% у червні. У той же час, ціни на енергоносії виросли до 1,3% порівняно з 0,2% у червні, а інфляція на неенергетичні промислові товари зросла до 0,8% з 0,7% у червні.

Зростання цін спостерігалося і в ключових економіках єврозони. У Німеччині інфляція підвищилася до 2,6% з 2,5% у червні. У Франції та Італії також відзначено збільшення показників до 2,6% та 1,7% відповідно, у порівнянні з червневими 2,5% та 0,9%.

Ці новини можуть вплинути на політику Європейського центрального банку, змусивши його бути більш обережним у питаннях подальшого зниження процентних ставок.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/569234.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua