США анонсували новий пакет безпекової допомоги для України

30 июл, 09:00

Сполучені Штати Америки анонсували новий пакет безпекової допомоги для України на суму до 200 мільйонів доларів, повідомляє "Голос Америки". Цей пакет надається в рамках спеціальних президентських повноважень і включає широкий спектр військової техніки та озброєнь. Джон Кірбі, радник з комунікацій у сфері нацбезпеки Білого дому, підтвердив цю інформацію.

За даними видання, новий пакет допомоги містить засоби протиповітряної оборони, артилерійські боєприпаси для систем HIMARS, мінометні снаряди та протитанкові ракети Javelin. Важливо зазначити, що ці озброєння будуть передані безпосередньо зі складів американської армії, що підкреслює оперативність та важливість цієї підтримки.

Також, у рамках Ініціативи сприяння безпеці України, яка передбачає замовлення зброї у виробників у США, Україна отримає додаткові засоби для далекобійних ударів та протитанкову зброю. Це ще раз підтверджує рішучість американського уряду підтримувати обороноздатність України у цей важкий час.

Нагадаємо, що 3 липня уряд США оголосив про надання іншого значного пакету оборонної допомоги, який включав ракети для систем HIMARS, протиповітряні перехоплювачі та артилерійські снаряди. Це був лише один з багатьох етапів постійної підтримки, яку США надає Україні.

Крім цього, у червні США анонсували новий пакет військової допомоги на суму 225 мільйонів доларів, який також включав далекобійні снаряди. А в кінці травня Україна отримала допомогу на суму 275 мільйонів доларів, до якої увійшли системи HIMARS та артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм.

Також варто згадати, що 10 травня Сполучені Штати оголосили про новий пакет військової допомоги на 400 мільйонів доларів, коли ситуація в Харківській області була особливо напруженою. 26 квітня був анонсований один з найбільших пакетів допомоги на суму 6 мільярдів доларів, який включав системи протиповітряної оборони Patriot, артилерійські боєприпаси, безпілотники та іншу високотехнологічну зброю.

23 квітня США заявили про підготовку ще одного пакету військової допомоги на 1 мільярд доларів, що стане першим кроком у реалізації нового законопроекту про допомогу Україні та Ізраїлю. Це підкреслює безперервну та всеосяжну підтримку Сполучених Штатів у зусиллях України захистити свою територіальну цілісність та суверенітет.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/569132.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua