Зростання зайнятості українців в Естонії: майже 60% вже працюють

29 июл, 17:00

За останній рік рівень зайнятості українців з тимчасовим захистом в Естонії суттєво зріс і досяг майже 60%. Цю інформацію повідомляє ERR, посилаючись на офіційні дані.

На даний момент в Естонії проживає понад 33 400 громадян України, які мають тимчасовий захист. З початку 2024 року статус тимчасового захисту отримали ще 3 тисячі українців.

З цієї кількості, близько 20 тисяч осіб є працездатного віку. За даними за перший квартал 2024 року, 57% з них були працевлаштовані, що є значним покращенням у порівнянні з попереднім роком, коли цей показник становив приблизно 47%.

Велика частина працевлаштованих українців, а саме 39%, зайнята в низькокваліфікованій праці. 16,8% працюють у сфері послуг і торгівлі, 24,8% – в промисловості, а ще 16,4% займаються адміністративною діяльністю.

Середня заробітна плата українців, які працюють в Естонії, у першому кварталі цього року становила 1424 євро. Це менше порівняно з середньою зарплатою естонців, яка досягає 1933 євро.

При цьому, близько 3100 українців залишаються безробітними, що становить 6,5% від загальної кількості безробітних в країні. Для підтримки цих осіб на державному рівні було виплачено 7 мільйонів євро за перші три місяці року, а на місцевому рівні витрати на соціальні виплати українцям в першій половині року склали 9 мільйонів євро.

Департамент соціального страхування (SKA) повідомляє, що частка українців серед отримувачів соціальних виплат зменшилась, проте точні цифри не надаються. На сьогоднішній день українці з тимчасовим захистом складають менше половини від загальної кількості отримувачів допомоги від місцевих органів влади.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/569040.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua