Україна отримала міжнародну підтримку у відновленні енергетики після атак Росії

08 июл, 09:00

Після повторних атак Росії на енергетичну інфраструктуру України до країни надійшло 184 вантажі гуманітарної допомоги у вигляді енергетичного обладнання загальною вагою 2,3 тисячі тонн. Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики України.

"Допомогу надали 14 країн, зокрема: Австрія, Естонія, Ірландія, Італія, Латвія, Литва, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Фінляндія, Чеська Республіка, Швеція та Об’єднані Арабські Емірати", - зазначили у пресслужбі.

Отримане обладнання включає трансформатори, сонячні панелі, генератори, а також електродвигуни, газові труби, кабелі та інші необхідні матеріали для проведення необхідних ремонтних робіт.

За даними пресслужби, майже 1900 тонн зібраного обладнання вже розподілено між 57 енергетичними компаніями, які постраждали від ворожих атак.

Ця допомога є частиною міжнародних зусиль для підтримки України в умовах енергетичної кризи, спричиненої воєнними діями Росії. Вона спрямована на відновлення енергетичної безпеки країни та забезпечення надійного функціонування електромереж і підприємств.

Міністерство енергетики висловило вдячність міжнародним партнерам за підтримку в цей складний час і підкреслило важливість спільних зусиль у відновленні інфраструктури, що є критичною для забезпечення життєво важливих послуг для населення та промислових підприємств.

Україна зазнала серйозних втрат через атаки на свою енергетичну систему, і міжнародна допомога стала важливим кроком у підтримці країни в боротьбі з наслідками цієї війни.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/568132.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua