Селера: секрет стрункості та здоров'я

23 июн, 07:24

Фрукти та овочі є основою здорового харчування, збагачуючи організм корисними речовинами, покращуючи стан шкіри та сприяючи зниженню ваги. Селера, як продукт з від'ємною калорійністю, потребує більше енергії на перетравлення, ніж сама дає організму. Однак це далеко не єдина її корисна властивість.

Харчова цінність селери
Чашка нарізаної селери містить усього 16 калорій. У 100 грамах цього овоча міститься: 1,6 грама клітковини, 0,17 грама жиру, 2,97 грама вуглеводів, 11 міліграмів магнію і 80 міліграмів натрію, 0,27 міліграма вітаміну Е, 3,1 міліграма вітаміну С і 0,32 міліграма вітаміну В3 (ніацину), 260 міліграмів калію, 40 міліграмів кальцію та всього 1,83 міліграма цукру.

Користь селери для здоров'я
Багата розчинною клітковиною селера є відмінним дієтичним продуктом. Вона діє як натуральний діуретик, допомагаючи організму позбуватися зайвої рідини і токсинів, що робить її ідеальною для тих, хто прагне до зниження ваги.

Зручність і способи вживання
Селера - доступний овоч, який продається цілий рік. Загорнувши її у фольгу і поклавши в холодильник, ви збережете її свіжість на два тижні. Стебла і листя селери можна їсти в сирому вигляді, замінюючи ними калорійні перекуси. Селера чудово поєднується в салатах із томатами, бринзою, консервованим тунцем, заправлених оливковою олією. Ще один варіант - змішати дрібно нарізану селеру з вершковим сиром, намазати на хліб і додати зверху оливки або горішки, створюючи смачні та корисні бутерброди.

Різноманітність у дієті
Успіх будь-якої дієти залежить від поміркованості та різноманітності. Надмірне вживання навіть корисного продукту може набриднути або виявитися шкідливим. Включайте селеру в раціон у різних видах: сирою, вареною, смаженою, тушкованою, в супах. Таким чином, вона допоможе вам скинути вагу, не викликаючи відчуття голоду і дефіциту вітамінів.

Протипоказання
Важливо пам'ятати, що насіння селери та її екстракти не рекомендується вживати під час вагітності, оскільки вони можуть стимулювати скорочення матки. Крім того, коріння селери може викликати алергічну реакцію у деяких людей.

Висновок
Селера - цінний продукт для тих, хто хоче підтримувати здоров'я і знижувати вагу. Правильне використання цього овоча в харчуванні допомагає досягати бажаних результатів без шкоди для організму.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/567537.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua