Самотність і хвороба Альцгеймера

11 мар, 07:24

Незважаючи на наявність друзів, у людини може виникнути відчуття самотності, що підвищує ризик розвитку хвороби Альцгеймера. Раніше вчені обговорювали лише нестачу фізичного спілкування та соціальної ізоляції як фактори ризику.

Однак дослідження, що охопило понад 2000 літніх амстердамців без симптомів деменції, виявило, що за три роки в кожної десятої самотньої людини виявилося недоумство, тоді як симптоми деменції були в кожної двадцятої не самотньої.

Цікавим винятком були люди, які ніколи не вступали в шлюб, у яких не було відмінностей у частоті деменції. Можливо, такі люди менше страждають від відчуття втрати близьких.

У тих, хто зізнавався в самотності, ризик деменції зростав з 5,7% до 13,4%. Вважається, що відчуття самотності може бути ознакою змін у мозку, що впливають на соціальні навички.

Самотність збільшує ймовірність розвитку деменції. Проте, враховуючи, що йдеться не про фактичну самотність, а про суб'єктивне переживання, можна зробити кроки для її пом'якшення. Експерти радять займатися тренуваннями, уникати куріння і стежити за правильним харчуванням.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/562905.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua