Україна отримала 1,34 млрд доларів для пенсій та зарплат: Міжнародна допомога у підтримку соціальних виплат

26 дек, 09:00

Україна продовжує отримувати міжнародну фінансову підтримку для забезпечення соціальних виплат. Згідно із заявою Міністерства фінансів, наша країна отримала 1,34 мільярда доларів у вигляді шостого додаткового фінансування. Ці кошти призначені для часткової компенсації видатків, що не пов'язані із сферою безпеки та оборони, зокрема для забезпечення пенсійних виплат та оплати праці працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Допомога надходить в рамках проєкту Світового банку "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine). Фінансування включає позику Світового банку у розмірі 1,086 мільярда доларів США через Цільовий фонд з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine) за гарантії Уряду Японії.

Також, допомога включає гранти:

190 мільйонів доларів США від Норвегії через Цільовий фонд підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF);
50 мільйонів доларів США від Уряду Сполучених Штатів Америки;
20 мільйонів доларів США від Уряду Швейцарії.
Зазначені кошти будуть спрямовані на часткову компенсацію видатків держбюджету, не пов'язаних із сферою безпеки та оборони, а саме на пенсійні виплати та оплату праці працівників ДСНС.

Міністр фінансів України Сергій Марченко наголосив, що міжнародна фінансова допомога є важливим елементом у підтримці фінансово-економічної стабільності країни та забезпечує можливість надавати першочергові соціальні видатки, особливо в умовах війни.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/559523.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua