Париж стане першим європейським мегаполісом, який вводить заборону на прокат електросамокатів

29 авг, 16:00

Париж, столиця Франції, готується стати першим європейським мегаполісом, який вводить заборону на прокат електросамокатів, і ця заборона набуде чинності з 1 вересня.

Як повідомляє EuroWeekly News, це рішення було ухвалено після проведення місцевого референдуму, присвяченого питанню використання електросамокатів в місті. Понад 100 тисяч парижан, що складає всього 7,46% виборців, взяли участь у голосуванні, і близько 90% висловились за введення заборони на оренду електросамокатів.

Очевидною причиною введення такої заборони були проблеми, пов'язані зі спорожнілими електросамокатами, які розкидані по вулицях міста, а також постійне занепокоєння стосовно безпеки користувачів цього виду транспорту. Заборона стосуватиметься лише сервісів прокату електросамокатів, і не вплине на приватні транспортні засоби, продаж яких в Франції минулого року досяг 700 тисяч одиниць.

Зараз місто веде активну кампанію щодо знищення та видалення близько 15 тисяч електросамокатів з паризьких вулиць до завершення серпня. Це рішення робить Париж піонером в Європі щодо регулювання цього типу транспорту.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/554002.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua