Україна прагне стати найбільшим виробником зброї в Європі

26 июл, 09:00

Україна прагне стати найбільшим виробником зброї в Європі, а перші успіхи вже можна відзначити, зокрема, у галузі виробництва ракет. Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості, Олександр Камишін, у своєму інтерв'ю агентству PAP.

Камишін підкреслив, що Україна активно розбудовує свої виробничі потужності українського оборонно-промислового комплексу (ОПК), і за останній місяць ці потужності зросли вдвічі. Зокрема, держава ставить акцент на виробництві ракет.

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України також є співзасновником проєкту Brave 1, який сприяє підтримці розробок в сфері військової техніки в Україні. За словами Камишіна, цей проєкт має сприяти виробникам зброї, щоб швидше пройти шлях від ідеї до контракту з Міністерством оборони України, а також привернути іноземних інвесторів.

Проєкт Brave 1 також надає змогу іноземним інвесторам виробляти свою зброю в Україні та протестувати її на полі бою під час воєнних конфліктів. Це дозволить їм модернізувати свою продукцію, а також підвищить привабливість продукції для експорту.

Міністр підкреслив, що Україна прагне стати експертом у веденні звичайної війни та стати збройовим арсеналом вільного світу. Країна має амбітні плани стати найбільшим виробником зброї в Європі, що допоможе зміцнити її позицію на міжнародному ринку зброї та підвищить її геополітичний вплив.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/552203.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua