Фон дер Ляєн закликала ЄС надати Україні далекобійну зброю

02 июн, 12:20

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що війна проти України є ключовим моментом для Європи, оскільки боротьба йде і за європейські цінності. Вона закликали країни, в яких є далекобійна зброя, надати її Україні.

Про це вона сказала під час виступу на форумі Globsec, повідомляє  пресслужба Європейської комісії.

Вона наголосила, що військова допомога для України є просто необхідною, тому ЄС хоче підштовхнути свою оборонну промисловість до збільшення виробництва необхідних Україні 155-міліметрових і 152-міліметрових артилерійських снарядів.

Вона наголосила, що ті країни, які можуть, повинні надати Україні далекобійну артилерію та системи озброєння, оскільки ця зброя може допомогти ЗСУ вирівняти розрив в дальності.

Фон дер Ляєн додала, що до кінця року ЄС підготує ще 30 тисяч українських військовослужбовців. 

Проблема із забезпеченням артснарядами України полягає в тому, що військово-промисловий потенціал Заходу не здатен підтримувати такі темпи виробництва боєприпасів, як потрібно Україні.

Західні уряди не змогли діяти досить швидко,щоб змінити свою промислову політику, щоб задовольнити зростаючі потреби України в артилерійських боєприпасах, бронетехніці та іншому озброєнні.

Генсек НАТО зазначив, що ЗСУ використовують від 4000 до 7000 артилерійських снарядів щодня. Водночас витрати Росії сягають близько 20000 снарядів.

Тетяна Гойденко

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/549113.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua