В ПАРЄ визнали депортацію українських дітей до Росії геноцидом

01 май, 10:40

27 квітня Парламентська Асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, яка визнає геноцидом примусову депортацію українських дітей та дорослих в Росію. Термін "геноцид" відносно дій РФ в офіційному документі такого рівня згадується вперше.

Про це повідомив нардеп та член постійної делегації Верховної ради ПАРЄ Олексій Гончаренко.

В резолюції зазначається, що згідно з нормами міжнародного права, примусова депортація - це ознака геноциду, тому всі випадки мають розслідуватись, а всі причетні понести відповідальність.

Парламентська Асамблея підтримала рішення Міжнародного Кримінального Суду щодо ордеру на арешт президента росії Путіна, та Уповноваженої з прав дітей РФ Марії Львової-Бєлової. І це одне з найголовніших рішень ПАРЄ в цій резолюції.

За словами Гончаренка, не всі члени ПАРЄ є країнами, які ратифікували Римський статут по якому виданий ордер на арешт Путіна. І саме прийняття цієї резолюції розширює коло країн де Путін офіційно вважається підозрюваним у військових злочинах.

Зусилля України щодо повернення дітей знаходять підтримку Єврокомісії, яка разом із Польщею та ООН розпочинає ініціативу з їх пошуку. Однак попри неодноразові звернення Верховної Ради, реакція профільних міжнародних організацій, які мають пріоритетно займатися захистом прав дітей, недопущенням їх вивезення до РФ, їх поверненням, дуже слабка.

Тетяна Гойденко

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/546990.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua