Іспанські танки Leopard 2 можуть бути в Україні до кінця квітня

21 апр, 12:40

Шість танків Leopard 2, які Іспанія передає Києву в рамках міжнародної “танкової коаліції” вже прибули до порту Сантандер у північній частині країни.

Очікується, що танки разом з іншою бронетехнікою, наданою Іспанією, будуть готові до відправлення на передову в Україні до кінця місяця, пише CNN.

Міністр оборони Іспанії заявив минулого місяця, що танки будуть відправлені після Великодня, після того як їх відремонтують і перевірять на заводі в Кордові, що на півдні Іспанії.

Танки Leopard 2 розглядаються як життєво необхідна сучасна військова машина, яка зміцнить сили Києва протягом не одного року війни. Відносно низькі вимоги до обслуговування Leopard порівняно з іншими моделями змушують експертів вважати, що ці танки можуть швидко допомогти Україні.

Іспанія зобов’язалася відправити в Україну загалом 10 танків.

Крім того, Іспанія навчала 40 членів екіпажу танків і 15 механіків на військовій базі в місті Сарагоса на північному сході країни.

Також Данія планує передати Україні 100 танків Leopard. Про це повідомив виконуючий обов'язки міністра оборони Данії Троелс Лунд Поулсен

Тетяна Гойденко

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/546488.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua