«Весільний бум»: скільки пар одружили військові командири на фронті

03 апр, 10:40

Початок повномасштабної війни загострив почуття та став причиною "весільного буму" у 2022 році. Торік шлюбів у країні побільшало на 4%, а 2 267 пар "оженили" військові командири за рік великої війни.

Про це повідомляє Опендатабот.

Аналітики нагадують, що окрім звичайних реєстрацій у РАГСі, у воєнний час засвідчити кохання та шлюб мають право командири безпосередньо на фронті.

Згідно з постановою Кабміну № 213 за заявою командира наречені можуть оженитися як безпосередньо на передовій, так й по відеозв’язку або ж навіть без присутності одного чи обох молодят.

Така можливість на час воєнного стану доступна для пар, де хоча б один із наречених є військовослужбовцем будь-якого утвореного відповідно до законів України військового формування (наприклад, ЗСУ, ТрО тощо), Державного бюро розслідувань, Державної кримінально-виконавчої служби, Національного антикорупційного бюро, Бюро економічної безпеки або медичним працівником.

"Загалом за рік від початку великої війни командирами було зареєстровано 2 267 союзів. Половина від загальної кількості таких шлюбів відбулася у перші місяці великої війни навесні — 1 338. Пік новостворених таким чином родин за місяць припадає на травень — тоді за заявами командирів одружилися 385 пар. Це 17% від загальної кількості шлюбів, посвідчених командирами, за рік", - зауважують аналітики.

Від середини літа кількість шлюбів на передовій поменшала — в середньому, восени та взимку за місяць одружувалось 84 пари.

Нагадаємо, заяву про реєстрацію шлюбу тепер можна подати менше ніж за 15 хвилин онлайн на порталі "Дія".

Світлана Манько

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/545251.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua