Україна готова знову постачати електроенергію у Європу — Укренерго

03 мар, 09:00

Україна готова знову експортувати електричну енергію в країни Європи. Постачання може відновитися протягом найближчого тижня за умови, що ситуація в енергосистемі нашої держави не погіршиться через обстріли Росії. Про це розповів член наглядової ради Укренерго Юрій Бойко в ефірі єдиного телемарафону, повідомляє Obozrevatel.

Він додав, що факт відновлення експорту може бути прив'язаний до зниження споживання внутрішнім споживачем у країні.

За словами Бойка, в Одеській області вже найближчим часом очікуються «хороші новини». Також він зазначив, що якщо ситуація з профіцитом енергії змінюватиметься в негативний бік, то рішення щодо постачання в Європу буде переглядатися.

Нагадаємо, Україна перестала постачати електроенергію в Європу ще на початку жовтня 2022 року через дефіцит, який виник після обстрілів РФ енергетичної інфраструктури нашої країни.

Яка ситуація зараз
В Укренерго сьогодні, 1 березня, заявили, що дефіцит потужності в системі відсутній вже 18 днів і наразі не прогнозується.

«За 4,5 місяці, за даними Генеральної прокуратури, 255 ракет та дронів влучили по енергетичній інфраструктурі. З них 214 — по об'єктах високовольтної мережі НЕК „Укренерго“. Причина відсутності дефіциту зараз — професійна робота енергетиків, які за кілька місяців змогли відновити функціональність енергосистеми та електростанцій», — зазначили в компанії.

Роман Мирончук

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/543526.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua