На Київщині відновили понад 10 000 об'єктів, пошкоджених через вторгнення РФ

01 мар, 13:40

У Київській області вже відновили 10 600 об’єктів, пошкоджених через ведення бойових дій на території регіону. Про це повідомили в Київській ОВА.

Більшість цих обʼєктів (5 769) — це багатоквартирні чи приватні житлові будинки. Також частково відновили 3 587 об’єктів житлового фонду, провели роботи та з повного відновлення 158 закладів загальної середньої й дошкільної освіти та 86 закладів охорони здоров’я, що були пошкоджені внаслідок ведення бойових дій.

Як повідомляється, об’єкти відновлені за кошти, виділені з резервного фонду державного та місцевих бюджетів, за сприяння міжнародних партнерів, організацій та фондів.

"Відбудова області є пріоритетом. Ми на постійному зв’язку з територіальними громадами, аби розуміти їхні потреби. Для відбудови залучаємо всі можливі джерела фінансування — не лише кошти з державного та місцевих бюджетів, а й міжнародних фондів та організацій. Адже найголовніше — повернути людей до своїх домівок", — зазначив заступник голови Київської ОВА Микола Бойко.

У Київській області налічують 27 000 пошкоджених об’єктів внаслідок російської збройної агресії. Ця кількість змінюється через постійні повітряні атаки ворога. Найбільше постраждало понад 24 000 житлових об’єктів.

Софія Король

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/543367.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua