Велика Британія розробляє для України дрон-камікадзе, роздрукований на 3D-принтері – ЗМІ

27 фев, 13:20

Велика Британія працює над секретною програмою зі створення безпілотників, які могли б використовувати українські військові у війні з Росією. Про це повідомляє The Drive.

Зокрема, у матеріалі йдеться про "надрукований на 3D-принтері дрон-камікадзе із дельта-крилом", а також розвідувальні дрони.

Програму створення безпілотників започаткувала група Future Capability Group — частина відділу оборонного обладнання та підтримки Міністерства оборони. Вони залучили британську компанію з виробництва оборонних технологій QinetiQ, яка й оприлюднила частину матеріалів програми швидкого розвитку.

Мова здебільшого йде про фотографію, яка показує невеликий безпілотник зі стріловидним крилом і хвостовим оперенням, що працює від пари мікротурбін та, можливо, надрукований на 3D-принтері. Припущення полягає в тому, що це один із прототипів програми, але це також поки що залишається непідтвердженим, як і дата початку розгортання програми.

Проте The Drive пише, що мета програми полягала в тому, щоб "надати рекомендації щодо безпілотних авіаційних систем, які могли б бути легко розгорнуті українськими військовими", і була частиною ширших зусиль уряду Сполученого Королівства, відомих як KINDRED. Вони оцінюють, які види зброї та обладнання потенційно можна передати на обслуговування Україною лише за чотири місяці.

Ярослав Жахалов

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/543155.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua