На Ставці вирішили, як протидіяти актуальним намірам РФ - Зеленський

27 фев, 10:20

Президент Володимир Зеленський 23 лютого провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому ухвалено рішення щодо протидії актуальним намірам російської армії. Про це він повідомив у вечірньому відеозверненні.

"Провів сьогодні засідання Ставки. Розширений формат, детальні доповіді. Залужний, Сирський, Тарнавський, Москальов і Наєв. Ситуація за основними напрямками. Схід – дуже важко. Болісно. Але робимо все, щоб вистояти", - сказав глава держави.

В свою чергу, за його словами, на півдні країнм на частині напрямків ситуація доволі небезпечна, але українським військовим "є чим і як" відповідати окупантам.

"Одеса та Чорноморський простір – ситуацію контролюємо. Північ – усі наші воїни на цьому напрямку бачать кожен намір ворога. Де потрібно, посилюємось. Була доповідь керівника ГУР Буданова щодо актуальних намірів окупанта. Є рішення й щодо нашої протидії", - заявив президент.

Окремо й дуже детально на засідання було розглянуто питання виробництва та постачання боєприпасів і зброї. Зеленський зазначив, що не може повідомити якісь деталі щодо цього, але охарактеризував це як "змістовну роботу". За словами Зеленського, він був радий чути, що "навіть у таких умовах ми маємо відповідний потенціал".

Зазначимо при цьому, що за півтори години до виходу звернення українського президента у Міністерстві оборони Росії заявили, що Україна "активізувала підготовку до вторгнення" у невизнану Придністровську Молдавську Республіку, яке нібито має розпочатися у відповідь на імітацію наступу російських військ, дислокованих у Придністров'ї.

Там пригрозили, що Збройні сили Росії "адекватно відреагують" на такі дії. Втім, представники України заяву відомства країни-агресорки поки офіційно не коментували.

Нагадаємо також, що в Генеральному штабі ЗСУ наразі продовжують стверджувати, що на території Білорусі немає особового складу, озброєння та військової техніки, достатніх для проведення наступу на територію України. Втім, в Києві в четвер почали розгортати блокпости - як кажуть, в рамках навчань, а керівник столичної військової адміністрації Сергій Попко заявив про підготовку "сюрпризів" для противника.

В свою чергу, повітряне командування "Центр" ЗСУ закликало мешанців прикордонних районів Чернігівської та Сумської областей не знімати та не публікувати кадри, що свідчать про перебазування української авіації.

Тимофій Бесп'ятов

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/543129.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua