Допомога Україні має включати винищувачі, а поки що готуємо танки Leopard – Анджей Дуда

24 фев, 15:00

Якщо для оборони України потрібні винищувачі, союзники мають надати їй бойові літаки. Про це сказав президент Польщі Анджей Дуда в інтерв'ю CNN.

На запитання, чи входять винищувачі до списку необхідної Україні військової допомоги, президент Польщі відповів: "Якщо є така необхідність, то, звісно, так".

Він також зазначив, що головна проблема "в тому, коли українські пілоти будуть готові літати на сучасних літаках НАТО", таких, як F-16, Mirage, Eurofighter, тому що підготовка пілота набагато складніша і набагато довша, ніж навчання танкіста.

Дуда сказав, що танки Leopard, які належать Польщі, "готові до відправлення" до України і що екіпажі ЗСУ, які зараз проходять навчання в Польщі, будуть готові "протягом місяця повернутися до України разом із танками".

Водночас він зазначив, що у Польщі "серйозні проблеми"  з отриманням із Німеччини запчастин для цих танків. Дуда уточнив, що "в інших країнах теж є проблеми з Leopard, тому що німці мають серйозні проблеми із запчастинами".

"Ми не розуміємо цієї ситуації, але так воно і є", – сказав президент Польщі.

У тому ж інтерв'ю Дуда сказав, що підтримка України важлива для всього вільного світу, оскільки якщо Україна вистоїть проти імперських амбіцій Росії, то Росія буде змушена про ці імперські амбіції забути.

Сергій Бережний

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/543084.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua