Армія РФ почала великий наступ на Луганщині, - ISW

10 фев, 10:40

Російські окупаційні війська почали черговий великий наступ у Луганській області, але українські війська не дозволяють їм досягти значних успіхів.

Про це йдеться у звіті  Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що темп російських операцій вздовж лінії Сватове-Кремінна на заході Луганської області помітно зріс протягом останнього тижня.

Російські джерела широко повідомляють, що війська РФ атакують українські оборонні рубежі та незначно просуваються вздовж кордону Харків-Луганська область, зокрема на північний захід від Сватового біля Куп’янська та на захід від Кремінної.

Геолокаційні кадри бойових дій підтвердили рух росіян у районі Дворічного на північний захід від Сватового. Крім того, російське військове командування, схоже, повністю залучило частини кількох дивізій до наступальних операцій уздовж лінії Сватове-Кремінна.

"Залучення значних частин принаймні трьох основних російських дивізій до наступальних операцій у цьому секторі вказує на те, що російський наступ почався, навіть якщо українські сили поки що не дають російським силам отримати значні успіхи", – зазначають аналітики.

На думку експертів, цей наступ, ймовірно, ще не досяг свого повного темпу. Російське командування ще не ввело в дію частини 2-ї мотострілецької дивізії, яку в січні після дислокації в Білорусі перекинули на Луганщину.

В ISW зазначають, що повне залучення російських сил може призвести до їхнього виснаження на лінії Сватове-Кремінна без досягнення цілі — захопити всю Луганську та Донецьку області.

"Ця кульмінація, ймовірно, дасть вікно можливостей для українських сил, щоб використати їх у власному контрнаступі", – вважають аналітики.

Зазначимо, як вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW),Росія не продемонструвала спроможності провести кілька великих наступальних операцій. Тому росіяни наврядчи зможуть піти у наступ на Запоріжжя, але продовжать наступати на сході України.

Крім того, лідер країни-агресора РФ Володимир Путін наказав своїм окупаційним військам захопити Донецьку та Луганську області до березня 2023 року, але він знову переоцінив можливості російської армії. 

В ISW вважають, що великий російський наступ, ймовірно, передчасно завершиться під час квітневого весняного сезону дощів (якщо не раніше), перш ніж буде досягнуто значних операційних ефектів.

Світлана Манько

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/542337.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua