74% українців вважають, що готові до проблем з опаленням взимку, - КМІС

06 янв, 10:40

В грудні 2022 року 74% опитаних респондентів вважали, що їх домогосподарство скоріше за все, або повністю готове до проблем з опаленням взимку. Про це свідчать данні з опитування Київського міжнародного інституту соціології.

У вересні 70% респондентів стверджували, що їх домогосподарство скоріше або повністю готове до можливих проблем з опаленням узимку, хоча з них лише 24% вважають себе повністю готовими, у той час як 47% вважають себе скоріше готовими і стверджують, що «ще є дещо, що потрібно зробити для підготовки».

Станом на грудень 74% респондентів вважали свої домогосподарства готовими до можливих проблем з опаленням узимку, в т.ч. з 24% до 34% зросла частка тих, хто вважав їх повністю готовими (вважають себе скоріше готовими, але при цьому вважають, що ще є дещо, що треба зробити – 40%).

Частка респондентів, які у вересні вважали свої родини неготовими, становила 24%, у грудні – 21%.

У регіональному вимірі частка "повністю готових" знижується із 43% на Заході до 26% на Сході (хоча навіть на Сході 68% вважають себе сумарно скоріше або повністю готовими). За типом населеного пункту частка знижується з 48% серед жителів сіл до 22% серед жителів великих міст. За рівнем достатку родини серед найбільш заможних респондентів 38% вважають себе "повністю готовими", і цей показник знижується до 19% серед найменш заможних українців. Серед ВПО 26% є "повністю готовими" проти 35% серед респондентів, які не є ВПО.

Нагадаємо, за оцінками експертів, перебої з електропостачанням побутовим споживачам та відключення світла продовжаться до кінця березня. Хоча з підвищенням ефективності протиповітряної оборони України, а також з відновленням пошкодженої інфраструктури тривалість відключень може знизитися.

Також залишаються ризики ураження росіянами газової інфраструктури України. Проте на відміну від електроенергетичної, таку інфраструктуру значно легше відновити.

Степан Крьока

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/540175.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua