9 з 10 українців почали частіше слухати україномовні пісні – дослідження

12 дек, 13:00

Українці стали слухати частіше пісні українських виконавців рідною мовою, а ще вмикати музику в дорозі, щоб підняти настрій та відволіктися від поганих новин.

BlaBlaCar дослідив як змінилися уподобання та звички українців в музиці за останні 9 місяців.

Так, понад 75% опитаних відзначають, що часто включають музику, щоб підняти настрій. При цьому, понад 40% українців вмикають музику, щоб відволіктися від поганих новин або заспокоїтися.

За результатами дослідження BlaBlaCar, переважна частина українців слухає музику в дорозі – про це заявило 83% респондентів. При цьому, 62% зазначають, що слухають музику постійно.

Серед сервісів для прослуховування музики найбільш популярним є Youtube music – ним користуються 47% опитаних. Другим за популярністю є Spotify (18%), а за ним Apple Music – його обирають 15% користувачів.

При цьому понад 35% не використовують жодних сервісів та завантажують музику на телефон. Cервісом для пошуку музики Shazam користується 15% опитаних користувачів.

Серед найулюбленіших виконавців та гуртів відмічають – Скрябін, Океан Ельзи, Бумбокс, Без Обмежень. Також українці стали частіше слухати починаючих українських виконавців, серед них найбільш популярна - KOLA.

Найпопулярніша пісня – In The Shadows Of Ukraine – Kalush Orchestra & The Rasmus.

Зазначається, що дослідження проводилось методом онлайн-анкетування. Відбувалося з 18 листопада до 2 грудня 2022 року серед користувачів BlaBlaCar в Україні. В ньому взяли участь 13 001 респондентів.

Нагадаємо, на одному із найбільшим стримінгових сервісів світу Spotify з‘явився плейліст UNITED24.

Слухати топові українські треки можно за посиланням.

Світлана Манько

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/538561.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua