Процес ратифікації Фінляндії та Швеції на вступ до НАТО майже завершено - Столтенберг

01 дек, 18:00

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що процес ратифікації Фінляндії та Швеції на вступ до НАТО майже завершений. Про це інформує УНН з посиланням на пресконференцію генсека за підсумками зустрічі глав МЗС Альянсу в Бухаресті.

Цитата

"До усіх наших дискусій, що проходили учора та сьогодні, до нас приєдналися Фінляндія і Швеція. Процес ратифікації членства в НАТО майже завершено. Їх приєднання зробить їх безпечнішими, НАТО сильнішим, а євроатлантичний простір стане більш безпечним. Настав час вітати їх як повноправних членів альянсу", - сказав Столтенберг.

Контекст

Швеція та Фінляндія офіційно подали заявку на вступ до НАТО 18 травня. Це рішення було викликане повномасштабною війною росії проти України.

29 червня 2022 року лідери країн-членів НАТО офіційно запросили Фінляндію та Швецію приєднатися до НАТО. Проти вступу скандинавських країн до Північноатлантичного Альянсу виступили Туреччина та Угорщина. Зокрема, Анкара критикувала країни за підтримку "терористичних груп" і висунула 10 умов, виконання яких відчинило їм двері в Альянс.

У п'ятницю, 25 листопада, Угорщина підтвердила підтримку вступу Швеції та Фінляндії в НАТО.

Марина Тищенко

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/538000.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua