Вбивця планет. Астрономи відкрили астероїд, який становить загрозу для Землі

02 ноя, 14:20

с Одного дня його орбіта може перетнутися із Землею.

Астероїд під назвою 2022 AP7 є найбільшим потенційно небезпечним астероїдом, поміченим за останні вісім років. Астрономи назвали його "вбивцею планет". Він обертається в області між Землею та Венерою, через що астероїд лишався непоміченим довгий час – його перекривало сонячне сяйво.

Через це астрономи мають лише обмежене розуміння природи астероїдів, що ховаються в навколосонячній області. У 2013 році набагато менший астероїд, лише 20 метрів завширшки, прилетів з боку Сонця "без попередження" та вибухнув над російським Челябінськом.

"На сьогодні виявлено лише близько 25 астероїдів, орбіти яких повністю входять до орбіти Землі, через труднощі спостережень поблизу відблисків Сонця", — сказав Скотт Шеппард, астроном з Лабораторії Землі та планет Інституту науки Карнегі та провідний автор статті, що описує нове відкриття.

2022 AP7 у разі зіткнення з Землею завдав би набагато більше шкоди, ніж челябінський метеорит. Відкриття стало можливим завдяки надчутливій камері темної енергії (DEC) у Міжамериканській обсерваторії Серро-Тололо в Чилі, яка сканує небо у сутінкові години, коли ці астероїди можна виявити протягом двох 10-хвилинних періодів щодня.

Скотт Шеппард вважає, що в навколосонячному регіоні залишилося лише кілька невідомих астероїдів класу "вбивця планет". Більшість із цих невідомих астероїдів, ймовірно, слідують орбітами, які тримають їх на безпечній відстані від Землі.

Лев Шевченко

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/536355.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua