РФ пригрозила ООН переглядом співробітництва через перевірку іранських дронів - Кислиця

20 окт, 12:00

Росія пригрозила ООН переглядом співробітництва, якщо організація відправить в Україну експертів для перевірки збитих іранських безпілотників. Постійник представник України при ООН Сергій Кислиця назвав це "дебільною логікою".

Про це Кислиця повідомив в Twitter.

"Справді дебільна логіка від одного з найогидніших людей, яких коли-небудь бачила ООН: Росія перегляне співпрацю з Генеральним секретарем Антоніу Гутеррішем, якщо він відправить експертів в Україну для перевірки безпілотників, які, очевидно, були виготовлені в Ірані та використовувалися в порушення резолюції ООН для вбивства мирних жителів", - зазначив він.

Нагадаємо, Україна запросила експертів ООН для перевірки збитих безпілотників іранського походження, які Росія використовувала для нападу на українські цілі в порушення резолюції Ради Безпеки ООН.

Тегеран заперечує постачання безпілотників Москві, а Вашингтон каже, що заперечення Ірану є брехнею.

Нагадаємо, що Україна в останні тижні зазнала десятки атак російської армії з використанням іранських безпілотників Shahed-136, маркованих як "Герань-2".

При цьому Міністерство закордонних справ України заявило, що надання Іраном зброї для ведення Росією загарбницької війни в Україні та вбивства українських громадянзробило його співучасникомзлочину агресії та військових злочинів, після чогоініціювало розривдипломатичних відносин із цією країною.

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/535620.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua