ЗСУ вибили росіян з раніше зайнятих позицій на Краматорському напрямку

06 сен, 10:45

Українські захисники протягом дня 5 вересня відбили спроби російських сил наступати в районах населених пунктів Білогорівка, Григорівка, Покровське, Бахмутське, Лозове, Спартак, Соледар, Зайцеве та Семигір’я, а на Краматорському напрямку мали тактичний успіх та вибили окупантів з раніше зайнятих ними позицій.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у своєму оперативному зведенні за день.

Крім того, ЗСУ ліквідували та завдали поранень понад 100 окупантам в Куп’янську Харківської області. В місті Херсон уражено понад 30 військовослужбовців та 3 танки противника.

В районі Херсона дії ЗСУ призвели до виведення з ладу переправ та вчергове звели нанівець спроби агресора відновити перекидання військ через річку Дніпро.

В той же час ЗС РФ продовжують зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні тимчасово захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

За останню добу, 5 вересня, ворог з РСЗВ 40 разів обстрілював Україну та наніс понад 25 авіаційних ударів з метою ураження військових та цивільних об’єктів. Під ворожі авіаудари потрапили такі населені пункти: Залиман Харківської області; Дмитрівка, Богородичне, Зайцеве, Кодема, Соледар, Яковлівка, Красногорівка Донецької області та Дорожнянка Запорізької області.

В Херсонській області російські окупанти відключили Каховську ГЕС, що спричинило знеструмлення частини Херсонської та Запорізької областей.

Крім того, Генштаб повідомялє, що, за наявною інформацією, командування військових частин 1-го армійського корпусу ЗС РФ примусово переводить особовий склад строкової служби на контракт, що б військові не могли звільнитися протягом трьох років.

Нагадаємо, ЗСУ розпочали наступальні дії на багатьох напрямках на півдні України. Українські військові прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ у Херсонській області. Окупанти відійшли від зайнятих позицій.

В свою чергу Президент Володимир Зеленський повідомив про звільнення трьох населених пункті, не назвавши їх. При цьому заступник голови ОП Кирило Тимошенко повідомив зокрема про звільнення Високопілля.

Віта Молодан

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/532878.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua