Які харчові продукти допомагають зняти головний біль

12 авг, 21:24

Причин головного болю може бути багато. Найчастіше така неприємність долає при перепадах тиску, мінливій погоді, стресі і напруженості. В таких випадках не поспішайте хапатися за аптечку, адже існують природні анальгетики, які здатні істотно поліпшити ваш стан, інформує Ukr.Media.

Їжа — не просто інструмент втамування голоду. Специфічний хімічний склад кожного продукту має неабиякий вплив на організм і його стан. Які ж з них можуть допомогти усунути головний біль? Давайте дізнаємося.

Вода

Як би банально це не звучало, але іноді причиною неприємних відчуттів є зневоднення. Всього один стакан чистої води або з додаванням часточки лимону може стати відмінним помічником, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

І не забувайте про важливість профілактики. Мінімум 1 л. води на добу має стати нормою споживання.

Чорний чай

Обов’язково солодкий. Адже саме поєднання чорного чаю і цукру сприяє вивільненню катехінів — речовин, що володіють спазмолітичною дією. А додавши лимон або м’яту, отримаєте в додачу ще і заспокійливий ефект.

Імбир

Цей корінь відомий своїм протизапальною дією. А ще він допомагає поліпшити кровообіг. Чай з імбиром — дієвий засіб навіть для попередження мігрені. При перших симптомах рекомендовано випити чашечку ароматного напою, і біль вже не буде так сильно турбувати.

Вишня

Крім високого вмісту води, в ягодах також є елементи, що перетворюються в оксид азоту. А він, у свою чергу, чудово запобігає хворобливому відчуттю.

Гарбузове насіння

Частим супутником головного болю є розширені судини. Щоб повернути їх в нормальний стан, необхідний магній. Він впливає на м’язи стінок судин, підтримуючи їх оптимальний тонус.

Адже не дарма магній часто входить до складу знеболюючих препаратів.

Жирна риба

Головний її компонент — жирні омега-3 кислоти, які мають протизапальні властивості. Ці речовини не тільки допоможуть зняти хворобливі відчуття, а при систематичному прийомі навіть здатні зменшити частоту нападів.

З наявних варіантів завжди можна вибрати недорогі продукти — оселедець, сардина, скумбрія, або більш дорогі види, такі як лосось, форель, тунець.

Молочні продукти

Деякі медичні дослідження підтвердили зв’язок хронічного болю з нестачею кальцію в організмі. Особлива увага при цьому приділялася появі так званого «голодного» болю, які з’являються в тривалих перервах між прийомами їжі.

А ще недолік кальцію може провокувати підвищення тиску, при якому головний біль — частий симптом.

Важливими джерелами кальцію, відомими всім, є молоко і кисломолочні продукти.

Цільнозернові продукти

Вівсянка, пшоно, гречка, випічка з борошна грубого помелу — всі вони містять вітаміни групи В, що позитивно впливає на нервову систему, допомагаючи їй впоратися зі стресами і перевтомою. А вони нерідко є причиною поганого самопочуття.

Крім цього, в них міститься клітковина, необхідна для нормального травлення.

Печена картопля

Саме той випадок, коли і смачно, і корисно. Один запечений коренеплід містить в 3 рази більше калію, ніж цілий банан. А калій, як нам вже відомо, один з перших помічників в справі усунення болю.

Продукти, що містять кофеїн

Каві в цьому списку, звичайно, належить провідна роль. Але виручити можуть також чай, какао, гарячий шоколад і сама плитка шоколаду з високим рівнем вмісту какао-бобів.

А ще кофеїн міститься в колі, енергетичних напоях і мате — парагвайському чаї.

Якщо вас часто турбують головні болі, варто звернутися до лікаря, а також завести щоденник, в який потрібно записувати, які харчові продукти ви вживали. Адже деякі з них можуть бути справжніми провокаторами. Наприклад, алкоголь, копченості, витримані сири, соління.

aspekty.net


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/531334.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua