Вчені пропонують почати збагачувати борошно вітаміном D

07 авг, 08:48

Фахівці з Університету Бірмінгема пропонують збагачувати вітаміном D деякі продукти харчування, зокрема, пшеничне борошно. Вони впевнені, що якщо люди будуть отримувати більше цього вітаміну з борошном, це дозволить поліпшити їх стан здоров’я, зменшуючи втому, м’язові болі і ризик розвитку серцевої недостатності, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

Вітамін D, як відомо, виробляється під шкірою під впливом ультрафіолетових променів. Цей вітамін необхідний для засвоєння фосфору, кальцію і для здорового обміну речовин. Брак цього вітаміну призводить до розвитку дегенеративних процесів в кістковій тканині, до рахіту, а також до запальних процесів в організмі і навіть підвищує ризик розвитку діабету. Його брак також пов’язують з депресивним станом і постійною слабкість.

Проблема в тому, що у багатьох людей сьогодні спостерігається дефіцит вітаміну D: люди мало часу проводять на відкритому повітрі, крім того, забрудненість повітря також заважає процесу вироблення цього вітаміну.

І оскільки дефіцит вітаміну D так поширений, фахівці вважають, що його необхідно заповнювати через збагачені продукти, які часто використовуються в повсякденному житті. Такий спосіб отримання цього вітаміну багато хто вважає більш безпечним, ніж тривале перебування на сонці, адже засмага пов’язана з підвищеним ризиком розвитку раку шкіри.

aspekty.net


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/530925.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua