Відбулися перші в історії переговори між президентами України та Гвінеї-Бісау

05 авг, 17:30

Під час свого вечірнього звернення Володимир Зеленський повідомив, що провів переговори з президентом Гвінеї-Бісау. Це перші вперше в історії переговори між представниками країн, передає УНН.

Деталі

Відбулися перші в історії двосторонніх відносин переговори між президентами України та Гвінеї-Бісау. Як зазначив Зеленський, Україна готова бути гарантом продовольчої безпеки для африканських країн. Також очільники держав обговорили підтримку України в міжнародних організаціях.

Володимир Зеленський анонсував подальші переговори з лідером африканської країни, і підкреслив, що за останній час Україна започаткувала належну комунікацію з вісьмома лідерами держав Африки.

Нагадаємо

Зеленський закликав африканських лідерів не приймати у себе російських високопосадовців. Він наголосив, що весь світ, зокрема країни Африканського континенту, не можуть займати нейтральну позицію щодо війни росії проти України, оскільки російська агресія матиме наслідки й для них також.

Раніше

Міністр закордонних справ Уганди Джедже Одонго заявив, що він вважає розмови про голод в Африці намаганням Заходу втягнути африканські країни у конфлікт між Росією та Україною.

Юрій Свиридюк

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/530835.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua